Sidor

26.9.2012

Reeniä horo reeniä!


Laitoin aikaisemmin itselleni tavoitteeksi oppia treenaamaan lihaksella eikä pelkästään voimalla ja todellakin saamaan sitä tuntumaa koko treenattavaan lihakseen. Olen omasta mielestäni kyllä edistynyt siinä, saan paljon parempi tuntuma treenattavaan lihakseen nykyään. Ne lihasryhmät tai liikkeet joista en ole ollut 100% varma jos ne todellakin menee perilla, tai joissa en ole onnistunut saamaan kovaa poltetta aikaseksi toimivat nyt loistavasti kun keskityn tekemiseen. Esimerkiksi hauiskäännöt kohdistuvat nykyään juuri hauikseen eikä mihinkään muuhun lihakseen :) Tänään tajusin miten hoover saa tehty tehokkaasti ilman että siinä on yli kaksi minuuttia, kesti sekin tajuta ;) Myös push down, kaikki olkapääliikkeet, penkkipunnerrukset, reidenkoukistukset, flyesit ja prässit sujuvat nykyään huomattavasti paremmin kun aikaisemmin. Toki olen osanut tehdä nämä liikkeet melko hyvin aikaisemmin mutta nyt keskityn kaikin tavoin siihen tuntumaan, supistukseen ja venytykseen. Supistan lihasta niin voimakkaasti kun mitenkään pystyn ja kyllä, olen hidastanut liikkeet, poistanut ns pompsahdukset kun liike vaihtaa suuntaa ja joutunt keskittymään muuhun kun siihen minkä kokoisilla painoilla treenaan. Vielä riittää oppimista mutta homma liikkuu eteenpäin :)!
Treenasin tänään rinta, ojentajat ja syvät vatsalihakset. Kokeilin tehdä vinopenkki Smithissä eikä tangolla. Smithissä pystyy paremmin vetää sarjjat ihan loppuun asti yksin ilman että tarvitsee pelätä että levytanko tippuu päälle. Tein myös ranskalainen punnerrus istuen käsipainolla eikä tangolla koska pystyn näin paremmin kontroloimaan sen ettei kyynärpäät törröttävät liian paljon ulospäin sarjojen lopussa. Tein liike myös ilman selkänojaa, mikä oli todella hyvä idea. Olen pelkänyt ettei se toimii mutta toimiihan se :)
Kuten mainitsin aikaisemmin niin hoksasin tänään miten hooveria tehdään :D Olen tehnyt sitä semioikein aikaisemmin mutta en kuitenkaan ole saanut mitään jäätävää poltetta aikaiseksi vaan kädet väsyvät aina ennen vatsaa. Kokeilin sitten tänään tehdä sitä niin ettei keskivartalo ollut ihan suorana vaan hiukan kaaressa ylöspäin. Vedin siis napaa niin paljon sisään että selkä meni pieneen kaareen, ja johan alkoi polttamaan :D Tein näitä yhdellä jalalla 5xmax. Max oli noin 60 sek eikä yli kaksi minuuttia kuten aikaisemmin.
Vielä kun saisin SJMV menemään enemmän takareisiin eikä pelkästään peffaan. Keskityn siihen perjantaina jolloin on jalkareeni!
P.s. Kerroin sunnuntaina siitä miten tein negatiivisia pystypunnerruksia Smithissä niskan takaa olkapäille. Oli aika hyvä setti :D Olkapäät ovat meinaa vieläkin kosketusherkät enkä pystynyt raapimaan selkääni maanantaina puhumattakaan siitä että olisin saaanut takki pois päältä ilman paljon vaivaa. Kannattaa siis koklata :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.