Sidor

6.12.2012

Valkuaismunakas, ohjeet

Monet ovat nähneet minut syömässä ulkonäöltä kotijuustoa muistuttava valkoinen klöntti. Se on useimiten leivän päällä mutta sitä voi myös bongata ruokan päällä. Kyseessä on MUNAVALKUAISMUNAKAS :D Kypsennän valkuaiset mikrossa. Minusta tämä on todella kätevää verrattuna siihen että keittää munat erikseen ja alkaa punnitsemaan niitä valkuaispaloja. Jos haluaa hifistellä voi laittaa munakkaan myös esimerkiksi tonnikalaa, keltuaista, mausteita, vihannespaloja tai ihan mitä tahansa. Ajattelin jakaa teille hyvin simppeli ohje kuvina. Jopa dieettihörhö pystyy tähän ja voi syödä sitä, toki ilman leipää ;)

1) Ota kulho 



2) Munat esille! Minä käytän valkuaista pullossa. Hiton kätevää!


3) Kaada tarvittava määrä valkuaista kulhoon. Kuvassa on 100 g valkuaista eli noin 3 kpl munavalkuaista.


4) Kulho mikroon. Kannattaa pitää aika matala lämpötila + vahtia munakas, se kypsyy todella nopeasti. Muuten voi käydä niin että se poksahtaa ja silloin on mikro täynnnä mönjää... kokemusta on!! Jos haluaa voi sekoittaa munakasta välillä.


5) Voila! Valmis avaruusalus :)


6) Punnitse tarvittava määrä leipää. Itse syön aina Oululaisen luomu jälkiuunileipää.


7) Heitä leipä mikroon hetkeksi. Maku korostuu.


8) Yhdistä leipä+munakas. Laitan joskus vielä suola + rucola + kookosöljyä leivän päälle ja uskon että pippurikin maistuu.


9) Hyvää ruokahalua!!!

4 kommenttia:

  1. Hyvä ohje, kiitti! Syötkö ollenkaan raejuustoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos saat siitä jotain inspiraatiota :D! Syön harvemmin raejuustoa. Vedän rahkaa sekä aamulla että illalla ja syön valkuaista sekä lounaan että päivällisen yhteydessä raejuuston sijaan jotta saisin mahdollisimman vaihtelevia protskulähteitä. Minulla on myös se ongelma että tykkään niin paljon raejuustosta etten oikein uskalla ostaa sitä kotiin, voisi mopo karkaa käsistä ;)

      Poista
  2. Hei, tykkään blogistasi. Voisitko tehdä kysymyspostauksen?

    Voisiko tuon sanavahvistuksen muuten poistaa? Se on ärsyttävä kommentoidessa ja blogeihin harvoin tulee spammia ilman sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauskaa kuulla että pidät blogistani :D! Millainen kysymyspostaus ajattelit? Haluatko hieman tarkentaa niin osaan tehdä :) En tiennyt että sanavahvistus on käytössä! Pitää tsekata sivuston asetuksia hieman tarkemmin jos onnistuisin saamaan se pois päältä... Kiitos tiedosta!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.