Sidor

15.12.2012

Kuusi tapaa valmistaa pakasteseitiä

Ajattelin kirjoittaa pakasteseitästä tällä kerralla, siis edullisesta ja kätevästä kalasta. Pakasteseitiä on hyvä vaihtelu kanalle, tonnikalalle tai kalkkuunalle, se on rasvaton ja edullinen proteiinilähde. Seitiässä on myös se hyvä puoli että sitä voi ostaa valmiiksi 4x100g paketeissa joten ei tarvitse punnita kalaannokset erikseen. Monien mielestä seitiä on mautonta ja hankalaa valmistaa. Minun mielestäni se on kätevä ja terveellinen pikaruoka joka on helppo maustaa sen mauttomuuden vuoksi. Pakaste täyteen seitiä niin löytyy aina valmiit ruoka-ainekset kotona eikä tarvitse miettiä että se menee vanhaksi kuten kanafileet jääkaapissa :) Olen kirjoittanut teille muutama ohje miten minä valmistan seitiä. Toivottavasti saatte niistä jotain ideoita tai vaihtelua ruuanlaittoon :D! Tänne saa myös kirjoittaa omia tapoja valmistaa kyseinen kalaa, ideoita otetaan aina vastaa suurella sydämmellä :D!

1. Seitiä uunissa pinaatin, purjosipulin ja tomaattimurskan kera

1. Ota uunivuoka ja laita siihen 100 g:n seitiäpalat (suoraan pakastimesta vaan!!). Itse käytän uunivuoka johon mahtuu 8 palaa, eli 800g kalaa koska silloin minulla on ruoka valmiina pariin päivään.

2. Silpo purjosipuli ja valkosipuli sopiviksi paloiksi ja laita niitä kalan joukkoon + pussillinen pakastettua pinaattia.

3. Lisää tarvittava määrä suolaa ja muita mausteita (esim välimeren ytrttisekoitus tai chiliä ja inkivääriä)

4. Lisää tomaattimurskaa. Käytän kaksi 400 g:n purkkia 800 g:n kalaa. Lisää myös hiukan vettä. HUOM!! Tarkista että tomaattimurska ei sisällä sokeria ja muuta paskaa...

5. Vuoka uuniin 225 astetta 30-60 min riippuen määrästä.

Syö vaikka keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

2. Nopea pikakalakeitto

1. Ota pieni kattila ja laita siihen 1-2 dl vettä, keittolevyn päälle ja täysi lämpö

2. Silpo esimerkiksi lanttua, porkkanaa, valkosipulia ja bataattia paloiksi ja lisää niitä kattilaan. Perunan keittäminen ei ole niin nopea mutta jos on valmiiksi keitettyjä perunoita jääkaapissa niin voi lisätä niitä kohdassa 5.

3. Lisää 1-2 palaa seitiä (vesi on varmasti alkanut kiehua tässä vaiheessa)

4. Lisää suolaa ja muita mausteita (esim välimeren ytrttisekoitus tai chiliä ja inkivääriä)

5. Lisää parsakaalia tai purjosipulia ja anna kiehua vielä pari miinnuttia tai kunnes kaikki on kypsä

6. SYÖ! Kalakeitto on hyvää ruisleivän kanssa. Myös keitetty ohra voi heittää joukkoon :)

3. Paistetut kalapalat Thaimaalaisittain

Tätä vaatii sen verran valmistelua että olet antanut seitiäpalat sulaa ennen kun aloitat tekemään ruokaa..

1. Ota paisitinpannu laita se keittolevyn päälle ja kaada siihen kookosöljyä (kestää paistaminen), valkosipulia, chiliä ja inkivääriä. Anna lämmetä hetken.

2. Lisää valmiiksi sulatetut seitiäpalat ja paista niitä rasva+mausteseossa matalalla lämmöllä kunnes ne ovat kypisä + sekoita joukkoon tarvittava määrä suolaa

3. Lopuksi voi lisätä limemehua päälle :P

Jos haluat tehdä tästä wokin:

3. Silpo parsakaalia ja muita vihanneksia joukkoon ja paista niitäkin kalan kanssa hetken

Syö esimerkiksi riisin kanssa

4. Nälkäisen bodaajan pikakalaa mikrossa

Tätä teketsiinä vaiheessa kun tulet kotiin salista ja huomaat että joku on vienyt kaikki sinun valmiiksi tehdyt annokset mutta pakseesta löytyy hätävarasto pakasteseitiä \o/ (thank god!!!)

1. Ota pari palaa seitiä, laita ne (syvän)lautasen päälle ja mikroon täydellä lämmöllä. Nyt on kiirettä!!! Pakkosaada ruokaa ettei homma menee katabolian puolelle...

2. Keitä nopeasti makarooneja samalla kun kalaa on mikrossa tai jollet jaksa odottaa niin kauan niin syö leipää. Jos sinulla on riisi tai peruuna valmiiksi keitettynä jaakaapissa niin lämmitä sitä kun kala on valmistunut.

3. Kun kala on kypsä (voit ottaa lautanen ulos mikrosta välissä ja kääntää kalapaloja/silppoa niitä pienemmiksi paloiksi) laitat suolaa sen päälle ja jotain mausteita jos "ehdit"

4. Lisää hiilarit kalan kaveriksi lautaselle ja lisää siihen jotain vihanneksia -> ruoka nassuun

5. Foliokalaa uunissa

1. Laita uuni päälle, noin 225 astetta

2. Leikkaa noin A4 kokoisia foliopaloja ja laita jokaiseen arkin päälle 1-2 palaa seitiä, mausteita, suolaa, jotain vihanneksia (esim tomaattia, parsaa, porkkanaa). Kannattaa tehdä monta niin on ruokaa pariksi päiväksi

3. Kääri kala+rehut folioon, laita uuniin  30-60 min riippuen määrästä

4. Voit samalla tehdä lohkoperunoita uunissa kalan kaveriksi

6. T:n HC dieettikeitto, vaatii luonnettaa ja nälkää

1. Ota iso kattila, lisää vettä, pari kiloa kalaa, saman verran kanaa ja runsaasti parsakaalia + suola ja mausteita (chili peittää kuulema maku hyvin)

2. Keitä kunnes kaikki on kypsä

3. Koko setti tehosekoittimeen -> laske laskimen kanssa paljonko yksi annos painaa -> punnitse annokset = valmis dieettikeitto valmiissa annoksisaa monekis päiväksi. Hyvät ravintoarvot eikä varmasti tulee syötyä enemmän kun tarvitsee ;)


6 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida sen verran, että sen kalan nimi on siis SEITI. Ei seitiÄ. :) "Seitiä" on sanan partitiivimuoto, vrt. "kala" -> minä syön kalaa, "seiti" -> minä syön seitiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta! Näin se käy kun ei-suomenkielinen bloggaa ;)

   Poista
 2. "pakko kommentoida sen verran" tarkoitit varmaan "pakko päteä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :D Mä uskon että toi on Riikka jonka on kommentoinut mun kirjoitusvirheitä :) Se on suomenkielenope ja oikeasti ihan kiva tyyppi :D Ei kande suuttua ;)

   Poista
 3. Olipas hyviä ohjeita. Ja sitten kauppaan, tyttärelle ruokatarvikkeita. - Samalla saavat koiratkin seitiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun tykkäsit ja sait ohjeista jotain irti :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.