Sidor

21.2.2015

Kuulumisia, uusia yhteistyöjuttuja ja paljon muuta

Moikka :)

Flunssa jatkuu mutta on mennossa huomattavasti parempaan suuntaan eli on toivoa että se loppuu jossain vaiheessa. Onneksi! Mulla on kamala ikävää salitreenejä, WFC, pumppia, treenijuomia ja tekemisen meininkiä. Mulla on myös ikävää carnitiniä!! Scitecin nestemäinen carnitiini on ihan sikahyvää ja vedän sitä aina treenien ja aerobisen yhetydessä eli ei oikein onnistu jos pitää levätä. No, onneksi tämä on ohimenevä tauti.


www.sporttimekka.fi


Kun on kipeä ehtii tehdä kouluhommia mikä on ihan hyvä asia. Toisaalta, tekisin mun silmät pomppii pian ulos päästä kun olen hakanut konetta koko viikon jo :D Pikkasen on ollut kirjoittamista ja vielä pitää tehdä tehtäviä. Toimin käräjätuomarina yhdessä fiktiivisessä siviiliprosessissa joka kuuluu mun maisteriopintoihin. Näin aloittelevana käräjätuomarina on paljon uusia asioita mitä pitää ottaa huomioon  valmisteluistuntoa varten, yhteenvetoa laadittaessa, prosessijohtoa ajatellen, pääkäsittelyä varten ja puhumattakaan tuomion julistamisesta ja sen kirjoittamisesta :D Onneksi on lakeja joista voi katsoa mitä kuuluu tehdä milloinkin :D On mullakin helppo elämä! Jari suunnittelee se pääosin, katson vain lapusta mitä syön ja treenaan. Muut asiat voin tsekata Finlexin sähköisestä säädöskokoelmasta.

On mulla muuten yksi vapaus. Lounaalla saan syödä 150g parsakaalia + vihannekset VAPAASTI!!!! Katsotaan miten kauan tämä vapaus säilyy. Pelkään pahasti että siinä lukee jossain vaiheessa että "max 200g parsakaalia". Kävin Fitfarmin toimistolla tiistaina muissa asioissa ja söin siellä kyseinen ateria. Päälikkö katsoi sen verran kauan mun vihanneskasaa että epäilen että hän paljoksui sitä. "Fiksu" kun olen niin tein puolustukseni kirjallinen kuvatodiste jonka todistusteema on "150g parsakaalia + vihanneksia vapaasti on käytännössä liki sama kuin max 200g vihanneksia" Mulla on siis lounaalla toi vapaus ja päivällisellä sitten 200g maksimimääränä. Kuvissa näkyy, että molemmat ateriat ovat liki saman kokoisia, eli en nyt aivan kamalasti liiottele noiden rehujen syömistä…. Enhän :D?!?!?!? Pliiiis, puolustakaa mua!!! Mä tykkään syödä rehuja :D Katsotaan jos iso B puuttuu tähän vapauteen ensi kuntotsekillä 3.3. Onneksi olen melkein lainoppinut ja osaan argumentoida. Tässä tapauksessa tuplahaukkarien näyttäminen ei ehkä auta vaikka se toimii monessa muissa tilanteissa. 


Ja hei, jos ihan rehellisiä ollaan niin mulle on ihan samaa jos vaikka kaikki vihannekset lähtee. Olen kisadieetillä ja olen valmis tekemään KAIKEN kireän kisakunnon eteen, eli myös luopumaan vapaudestani rehujen osalta kun sen aika on :) Pitää kuitenkin olla huuomorintajua ja itseironia. Mun itseironia on tällä hetkellä se, että en mukamas pärjää ilman kaksi sanaa "vihannekset vapaasti" :) Pärjään kyllä.

Se niistä rehuista. Olen rampanut Fitfarmin toimistolla muutamaan otteeseen tällä viikolla ja ollut s-postiyhteydessä muihin kuin Jariin. Syy tähän on se, että päätettiin jonkun aikaa sitten tehdä yhteistyötä. Eli Fitfarm ja minä. Yhteistyö koskee mun koulutusta Lapin urheiluopistolla (Fitness- ja ravintovalmetaja koulutus, liikunnan ammattitutkinto) ja valmentajaopintoja. Tehdään valmennusyhteistyötä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että valmennukset jotka mun pitää tehdä koulutuksen puolesta teen Fitfarmin kanssa yhteistyössä. Kirjoitan jatkossa blogia myös Fitblogissa (ilmoitan kun blogini on sielä, ei ole vielä joten älkää hermostuko :D), tässä voitte seurata kyseisiä valmennuksia ja miten ne etenee, eli kirjoitan valmentajaopiskelijan roolisssa mun työstä ja miten projekti etenee mun valmennettavilla :) Mukana tukemassa juttua on luonnollisesti Fitfarm Nutrition, eli Fitfarmin lisäravinnesarjaa. Tässtä tulee HUIKEA juttu!! Voitte siis seurata melkein realiajassa mun työtä ja miten mun velmennettavillani menee :) Päivitän paljon ja kuvamatskua tulee runsaasti kuten tähänkin tulee. Rekrytointi prokkikseen alkaa ensi viikolla joten koittakaa maltaa odottaa ;) 

Kun olen alkanut valmentamaan ja tarjomaan urheilu- ja ravintopalveluja ihan virallisesti niin pitää tietenkin miettiä yritysmuotoa. Oikeustieteilijänä tämä on hieno tilaisuus päästää käyttämään sitä mitä on oppinut vuosien varrella verotuksesta ja yhtyöoikeudesta. Tai sitten huomaa miten paljon on vielä opittavaa… Kun taskussa on myös mainos- ja graafisen alan AMK-tutkinto niin alkaa sitten myös pohtia markkinointia, mainontaa, brändäystä, logo, grafista ilmettä ja firmanimi. Voin sanoa että mun pieni pää on ollut sekaisin viime aikoina näistä! No, kun homma lähti rullaamaan Firfamin kanssa piti laittaa pikkasen vauhtia päälle firmanimen kanssa ja panostaa pikkasen markkinointiin somessa. Logo, graafinen ilme ja kaikki muut saa odottaa vielä. Firmanimeksi tuli, tai siis en ole perustanut firmaa vielä mutta pian kun olen… eli nimi on Thunder training & nutrition, sitten kun joskus valmennan porukkaa kisoihin niin tiiminimi on tietty Team Thunder. En halua sana "fit" mukaan nimeeni, haluan että nimi toimii molemmille sukupuolille, toimii sekä kuntoilijoille että kisaajille + että sille pystyy luomaan visuaalista ilmettä ja brändätä. Toki pitää myös olla sellainen nimi ettei se sulje pois mahdolisuutta laajentaa toimintaa näiden palvelujen ulkopuolelle, eli ei saa olla rajoittava nimi. Minusta onnistuin melko hyvin :D Miltä mieltä te olette???? Saa kommentoida!!! Olen saanut harmaita hiuksia tästä miettimisestä. Käykää katsomassa mun fb sivuja ja käykää tykkäämässä :) Päivitän sinne sekä valmennusjuttuja että asiaa mun urheilutouhuista. 
Mulla on sovittu hieman kuvausjuttuja muutaman valokuvaajan kanssa ja eka kuvaus-sessio on reilun viikon päästä. Otetaan Kimmo Karvisen kanssa salikuvia :) Niistä tulee hienoja! Pakkohan tämä dieetti on dokumentoitava jollain tavalla. Kuvauksia varten laitoin koodia mun luottovaatefirmalle eli Fit4Youlle. Tulee kyllä niin hienoja vaatteita :D Can´t wait!!!

Nyt on pakko lopettaa tämän romaanin vääntämistä. Te nukahdatte pian ruudun toiselle puolelle.

Ja hei… muistakaa arvontaa!!! Arvonnassa on: 

yksi ilmainen ohjattu treeni a 60 min. Ohjaus tapahtuu Tampereella ja luvassa on kovaa kyytiä jokaisen lähtötasoa huomioon ottaen. 

-50% valinnaisesta valmennuspalvelusta. Kyllä :D yksi onnekas saa valita haluamansa valmennuspaketti puoleen hintaan :D Käykää kurkkamassa mitä on tarjolla valmennushinnastossa, jokaiselle löytyy varmasti sopiva setti :)

Arvontaan osallistuminen on hyvin helppoa :) Kommentoit vaan tänne alle tai laitat mulle s-postia deahenr@gmail.com miksi juuri sinä pitäisi saada kyseinen treeni/valmennus :) lisäksi saa myös kommentoida miksi uskot että juuri minä voin auttaa sua pääsemään sun tavoitteisiin. Tähän on mahdollista osallistua 28.2.2015 asti. Julistan voittajat sunnuntaina 1.3.2015.

6 kommenttia:

 1. Loistava nimi! :D

  Ps. Mä lähen tavoittelemaan syksyn 2016 kisoja! ;)

  http://thinkfit82.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Kiva kun kisat on lyöty lukkoon niin on selkeä päämäärä :)

   Poista
 2. Olehan Dea varovainen sen karnitiinin kanssa.

  On tutkimusnäyttöä siitä, että lihansyöjillä lihasta ja muusta ruuasta, tai ravintolisästä, saatava L-karnitiini reagoi suoliston bakteerien kanssa siten, että tuloksena syntyy trimetylamiini-N-oksidia, eli TMAO:ta, joka hidastaa kolesterolin poistumista verisuonien seinämistä ja vaikuttaa näin haitallisesti sydänterveyteen. Toisin sanoen valtimoiden rasvoittuminen ja sydäninfarktiriski on suurentunut.

  Tämä karnitiinin haitallisuuteen havainto on linjassa aiemman tutkimustiedon kanssa, koska jo aiemmin on ihmetelty sitä, miksi punaisen lihan kulutus näyttää lisäävän sydän –ja verisuonitautiriskiä, vaikka se olisi vähärasvaista? pelkkä kovan rasvan ja kolesterolin määrä ei siis selitä automaattisesti ruoka-aineen vaikutusta sydänterveyteen.

  Mielenkiintoista tässä on se, että kasvissyöjillä samaa vaikutusta ei havaittu, eli L-karnitiini näyttää tämän tiedon valossa olevan haitallista vain lihansyöjille. Karnitiinihan on lysiini- ja metioniini-aminohappojen johdannainen. Sitä on myös luonnostaan esim. lihassa ja maitotuotteissa. Karnitiinin tehtävä on kuljettaa rasvahappoja solujen ”energialaitoksiin” eli mitokondrioihin. Tästä syystä karnitiinista on arveltu olevan hyötyä rasvanpoltossa ja suorituskyvyn lisäämisessä. Karnitiinia käytetään myös paljon ravintolisänä, niin kuin itsekin ilmeisesti käytät.

  Tämä on esimerkki siitä, kuinka huonosti loppujen lopuksi tiedämme eri ainesosien, joita laitamme suusta sisään (ruoka, juoma, lääkkeet, luontaistuotteet), yhteisvaikutusta elimistössä. L-karnitiini voi ollakin jossain määrin hyödyllinen henkilöille, jotka eivät syö lihaa, mutta lihansyöjillä suoliston bakteerifloora onkin sellainen, että yhteisvaikutus on terveydelle haitallinen.

  On toki hienoa, että ulkonäköön ja muuhunkin terveyteen liittyvät asiat kiinnostavat, mutta joidenkin asioiden kanssa kannattaa pitää maltti mukana. Niin syömisten kuin treenienkin osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos perusteellisesta ja myös tieteellisesti sekä fysiologisesti perustelusta kommentista :) Pitää perehtyä tutkimusnäyttöön paremmalla ajalla.

   Olen ymärtänyt että carnitiinistä löytyy sekä puolustajia että vastaanpuhujia. Itse olen käyttänyt kyseistä tuotetta kisadieetillä rasvanpolton tehostamiseen. Käytän tuotetta muutaman kuukauden aikana, eli en käytä sitä jatkuvasti. Toki kannattaa suhtautua varovaisesti ravintolisiin. Itse olen syönyt puhtaasti ja elänyt äärimmäisen terveellisesti koko elämäni. Lääkkeitä en käytä jos ei ole ihan pakko.

   Olen lähtökohtaisesti siitä mieltä, että Suomessa myynnissä olevat lisäravinteet ovat turvallisia.Varsinkin kun kyseessä on tuote mikä on ollut markkinoilla kauan. Evira pitää kyllä siitä huolen ;) toki kohtuus jokaisen tuotteen käytön kanssa. En ole tarkemmin perehtynyt kyseisen tuotteen tutkimusnäyttöihin. Pitää kuitenkin muistaa sen, että yksi tutkimus ei välttämättä todista mitään ja usein saattaa olla niin, että löytyy tutkimuksia myös saman tuotteen hyvistä puolista, eli tutkimuksia löytyy usein puolin ja toisin. No, en ole perehtynyt aiheeseen ja tiedostan kyllä että carnitiinistä on eri mielipiteitä. En myöskään halua ottaa niihin kantaa tässä ilman taustatietoja :)

   Kyse on minun tapauksessa kilpaurheilusta, se ei aina ole kovin terveellistä :) Jos nyt olisi niin, että carnitiini saattaa myötävaikuttaa sydän ja verisuonitauteihin niin oletan että kyse on jatkuvasta käytöstä. Pitää myös muistaa nähdä asia kokonaisuutena, eli harrastan monipuolisesti liikuntaa, syön sen verran terveellisesti eikä suviussa ole tällaisia perinnöllisiä sairauksia joten summa summarum niin se muutama carnitiiniannos ei välttämättä nostaa riskiä sairastaa kyseisiin sairauksiin.

   Mun valmennettavat kuntoilijatasolla eivät käytä rasvanpolttajia. Itse teen sitä kisadieetillä. Se tuntuu kuitenkin pieneltä haitalta kun kokonaisuus on hyvin kasassa :)

   Maltista sen verran, sitä on kyllä, siksi en kisanut kaksi vuotta sitten kun olisin pääsyt lavalle valmentajani puolesta vaan halusin rauhassa ja maltilla rakentaa kova paketti :) Samasta syystä olen vaatinut pitkä dieetti. Jotta rasva voidaan polttaa rauhassa, riskit pienenee ja on pelivaraa. Valmentajani olisi vetänyt huomattavasti lyhyempi dieetti ;) Malttia on kyllä, vaikka ei aina uskoisi sitä mun kanssa kun paukutan menemään :D

   Poista
  2. Terve Dea!
   Oisko vuosi ollu 2010 tai 2011, Turun Motivuksella reenailit. Hehkutit Bullin reenikuvioita ja muutenkin olit “yhtäreeniä!!”. Blogistakin mainitsit ja siihen taisin jäädä kerta laagista koukkuun. Se yltiö positiivisuus ja intohimo teki jotenkin vaikutuksen. Mimmi on kyllä kehittyny niistä ajoista kohtalaisen paljon ja tolla asenteella kehitys on vasta alussa.
   Pakko oli kirjottaa ku niin kauan oon sun juttujas lueskellu (Nyyssölän blogin lisäks). Kaikkee hyvää sinne Tampereelle, vaikkei toi kummonen paikka olekaan:)

   T: tyksin vahvin mies…….siel on niin huono taso!

   Poista
  3. No moikka :D Kyllä minä muistan Tyksin ukkoa :D

   Jäin koukkuun Bulliin ja homma lähti lapasesta :D Nykyään asun Treella päällikön toimiston vastapäätä ja WFC:n vieressä. Täällä on hyvä olla :)

   Hauska kuulla että edelleen jaksat lukea näitä mun semihuonoja juttuja :D Olen kyllä parantumaton ilopilleri ja positiivari, puhumattakaan intohimosta reenaamsieen. Pitää tehdä se mistä nauttii!

   On tullut kehitystä Motivusaikojen jälkeen. Se taisi olla 2011 koska aloitettiin Jarin kanssa tammikuussa 2012. Kisaan nyt eka kertaa syksyllä joten homma on todellakin alussa, paljon pitää saavuttaa meinaa ;)

   Nyt tuli paineita pitää taso korkealla jollet lue kun mun ja Nyyssölän blogia…

   Terkkuja Trelta!! Olin Turussa tänään ja huomenna uudestaan :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.