Sidor

15.2.2015

Rovaniemi, koulutusreissu, crossfit, kahvakuulailua, voimailua, erikoistekniikoja, vesijumppaa…. :D

Heip :)

Nyt olisi taas yksi Rovaniemireissu takana. 

                                         Olen oppinut m.m. sen, että mun sykennostolenkit viereisessä puistossa ovat plyometrisiä treenejä. Kuullostaa paljon hienommalta ja uskottavammalta kuin se, että sanon meneväni viereiseen koiranpuistoon tekemään 160 kpl räjähtävää ja syvää kyykkyhyppyjä. Plyotreeni voi olla esim. hyppyjä, loikkia, pomppuja. Sitä voidaan myös kutsua nopeusvoimatreeniksi tai puua räjähtävästä voimasta. Itse olen tehnyt sitä sykennostotreeninä, eli rasvanpolttotarkoituksessa tyhjällä vatsalla aamulla. Plussana on se, että saan samalla treenattua kyykyn liikerataa ja hermotettua jalkoja :) Tässä pari kuvaa siitä kun olen menossa lenkille ja miltä ulkona näyttää :) Onneksi voi pomppia lumihangessa!

Lähdin keskiviikkona Rovaniemeen yöjunalla. Määräpää oli Lapin urheiluopisto, taas vaihteeksi.


Yöjuna makuupaikalla on kyllä tosi jees! Mulla on joko oma hytti tai sitten jaetaan hyttiä yhden kurssikaverin kanssa. Tällä kerralla matkustin yksin. Kuten näette niin vaunussa on reilusti tilaa.. No, mahtuu sinne myös vessa ja oma suihku :)Ohjelmassa oli tällä kerralla hieman enemmän toimintaa luennoiden sijaan. Oli meillä luentoja myös mutta huomattavasti enemmän treeniä kuin aikaisemmin. Tämä oli todella hyvä juttu koska pitkiä luentopäiviä jolloin istutaan paljon on yllättävän rankkaa. Pästiin testaamaan m.m. crossfitiä, vesjumppaa, kahvakuulailua ja lautailua. Lisäksi hiottiin kyykkytekniikoita vapaalla tangolla sekä maastavetotekniikoita liki neljä tuntia. Tuli paljon hyviä vinkkejä miten parantaa liikkuvuutta. Salin puolella tuli testattu ennestään tuttuja erikoistekniikoja. Lisäksi kirjoitin liikuntalääketieteen tentti aiheesta liikunta ja sairaudet. 

Innostuin kunnolla kahvakuulasta. En olisi uskonut tätä mutta hitto vieköön, se on kyllä monipuolinen ja melko kätevä varuste jonka avulla voi höystää omia lajitreenejä ja käyttää esim kuntopiirityyppisessä- tai patterityyppisessä treenissä. 

Crossfit on toinen uusi tuttavuus. Mulla on jonkun verran omia mielipiteitä lajista enkä itse vaithaisi crossfitin puolelle mutta kyllä tästäkin löytyy hyviä ideoita ja liikkeitä jotka varmasti tulen käyttämään omissa treeneissä ja ohjauksissa. Opistolla on varsin hyvä sali lajin harrastajille :)

Lauantaina oli sitten ohjelmassa kyykkyjä ja mave. Harjoilteltiin etukyykky, takakyykkyä ja valakyykkyä. Maastavedon osalta pysyttiin Jaanan sanojen mukaan suomalalisessa maastavedossa :D Vaikka itse olen kyykänyt ja vetänyt maasta monella eri tavalla saliurani alusta lähtien ja treenanut tekniikoita koko ajan niin teki taas todella hyvää analysoida liikeradat ja tekniikat kunnolla. Kun ne on kunnossa niin saa kaiken irti liikkeistä ja minimoi loukkaantumisriski :)

Huomatkaa huikeat treeniapinot :D :D
 
Hyvän kuolutusjakson jälkeen oli aika lähteä kotiin. On se hienoa herätä klo 03.40 kun juna on perillä klo 04.05. No, aikainen lintu madon nappaa…. kadut oli täynnä baarista tulijoita, olisin hyvinkin voinut säästyä siitä :D
Kotona on hyvä olla ja muutaman tunni päästä pääsen WFC:lle tsemppaamaan Fitfarmin nettivalmennettavia sekä tekemään oma treeni. Onni on hyvä kotisali!!

Jos kaipaat apua salin puolella tai ravinnon kanssa, haluat päästä parempaan kuntoon kesäksi, kasvattaa lihasta tai jotain muuta niin nyt kannattaa toimia nimittäin helmikuun ja maalisikuun aikana saa -20% hinnoista (treenohjlema, ruokavalio, valmennus). Rohkeasti mailia deahen@gmail.fi :) Mennään yhdessä kohti sun tavoitteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.