Sidor

7.11.2013

Ajatuksia kehittymisestä ja munista

Kirjoitin tänään aiheesta kehittyminen ja tunne siitä ettei tapahdu mitään vaikka miten paljon painaa duunia. Ajattelin laittaa hiukan aiheesta tännekin koska se on varmasti tuttu tunne melkein jokaiselle treenaavalle ihmiselle, ainakin joskus. 

Tiedättekö tunteen ettei tapahdu mitään vaikka miten paljon treenaa, hinkkaa aamulenkkejä ja syö tarkkaan? Peilistä tuijottaa aina sama tuttu naama, samat läskit eikä ne lihakset ikinä kasva. Jotenkin unohtuu että vaatteet istuvat eri tavalla päällä ja painokin on saattanut muuttua mutta silti ei tapahdu mitään... Ja vaikka tapahtuisikin niin sitä ei tapahdu tarpeeksi paljon tai riittävän nopeasti. Tulokset pitäisi näkyä heti! Luultavasti ei sekään riittäisi koska aina pitäisi saada vähän enemmän lihaksia tai olla kireämpi. Tuttu tunne monille :) Anna mulle kaiken ja heti!!!! Ja sitten kun sitä on saanut niin pitää saada lisää. Ihminen ei ole koskaan tyytyväinen. Tämä on sikäli ihan hyvä asia koska kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Samalla pitäisi olla tyytyväinen omiin tuloksiin ja osaa arvostaa tehdyn työn tuloksia sekä ei olla tyytyväinen jotta jatkossakin painaisi täysillä ja kehittyisi. Hankala yhtälö eikö ;)

Ei kovin kauan sitten oli tällainen tilanne minun kontotsekkauksessa:

Dea: Musta tuntuu ettei tapahdu mitään... Lihakset ei kasva ja läskiä on vaikka muillekin jakaa. Mä alan kohta olla valmis vetämään ”ihan mitä tahansa” jotta homma menisi eteenpäin!!!

No, en nyt ollut ihan tosissaan siitä että olisin valmis vetämään "mitä tahansa" saadakseeni tuloksia. Päinvastoin, minulle terveys ja kehitys puhtailla keinoilla on ensisijaista. Olen edelleen siitä mieltä että kaikki on mahdollista, jotkut asiat vaativat vain hieman enemmän töitä ja aikaa. No, tämä ei nyt ole postaus lääkkeiden käytöstä urheilussa. Pointtini oli vain se että silloin tuntui siltä että mitään ei tapahdu vaikka hinkkaan salitreenejä 10 kpl viikossa + aamulenkkejä. Niin ja tiedän, ei se määrä van se laatu ;) Joskus voi saada molempia :)

Onneksi on valmentaja joka palauttaa maan pinnalle ja muistuttaa siitä että kyllä homma rullaa eteenpäin koko ajan vaikka ei tunnu siltä. Vastaus tohon oli sydämmellinen naurukohtaus ja palautus takaisin maan pinnalle. Ja kyllä minä oikeasti tiedän että kehitystä tulee koko ajan, en vaan huomaa sitä. Eikä sitä tarvitsekaan huomata koko ajan mutta joskus on kiva nähdä että kova työ palkitaan :) Se motivoi.

Totuushan on se, että itse sokeutuu omaan kehitykseen. Alussa huomaa muutokset paremmin, varsinkin jos pudottaa painoa. Tämä on todella palkitsevaa ja motivoi painamaan eteenpäin :) Kun kasvattaa lihaksia ei välttämättä huomaa miten kroppa kehittyy koska paino saattaa olla sama kun rasva palaa samalla kun tulee lihaksia, tai lihasten lisäksi tulee hiukan läskiä jolloin lihakset ei näy ja kaiken lisäksi sokeutuu totaalisesti omaan peilikuvaan. Minusta tuntuu usein siltä, että olen saman näköinen kun kolme vuotta sitten jolloin painoin 34 kiloa vähemmän kuin nyt enkä osannut treenata salilla, tai vuosi sitten, tai puoli vuotta sitten... Kun katson kuvia huomaan silti että jotain pientä on tapahtunut vaikka ei aina tunnu siltä. Kuvien ottaminen on ainakin itselleni ollut hyvä tapa hiukan pysyä mukana omassa kehityksessä ja saada motivaatiota vaikka en aina niistäkään näe mitään muutoksia... Olen päättänyt olla stressaamatta tätä ja luottaa sokeasti siihen mitä valmentajani sanoo koska en kuitenkaan huomaa mitään itse, varsinkaan ei nyt kun paino on ollut miltei sama vuoden.

Toinen totuus on se, että lihakset kasvavat todella hitaasti. Ärsyttävän hitaasti :D Mutta positiivista on se, että kyllä ne siellä kasvaa kunhan noudattaa ohjeita ja treenaa täysillä :)! Sama koskee rasvan kanssa, kyllä se sillä palaa. Kuten Bullkin on sanonut niin homma menee kyllä eteenpäin koko ajan, eli lihakset kasvavat ja rasva palaa. Ei sitä voi estää jos noudattaa ohjeita.

Otin taas pari posekuvaa jotta on jotain vertailupohja myöhemmin, silloin kun tuntuu ettei tapahdu mitään ja voisi vetää "ihan mitä tahansa" jotta homma menisi eteenpäin ;) Pahoittelen hienot ilmeet, jokainen ei voi olla filmaattinen, ainakaan ei treenin jälkeen.



Minusta on muuten tullut munavälittäjä :) Huomenna saan 36 kennoa kananmunia kotiin. Onneksi kaikki ei ole minulle, otan "vain" 12 kennoa itselleni :) Meidän yksi tiimiläinen pitää meitä Turkulaisia bodareita munissa ja minä välitän niitä eteenpäin. Munista puhuen niin tällä tytöllä räjähtää nykyään aamumunat todella herkästi käsiin. Tänään onnistuin saamaan keltuaista kattoon, seiniin, kaappeihin, ikkunaan ja omaan naamaan... yhdestä munasta :) ei mennyt aamu ihan putkeen :) Enkä näköjään ikinä opi valmistamaan munia mikrossa ilman räjähdyksiä. No, huomenna tulee iso lasti pommeja :D

Oli muuten aika mielenkiintoinen aamulenkki tänään. Jalat olivat niin kipeitä ettei käveleminen onnistunut joten ajattelin pyöräillä. No, perse sattuu niin paljon että pelkkä sängyn päälle istahtaminen sattuu ihan hitosti joten voitte kuvitella miltä tuntui istua satulan päällä :D Ja itse polkeminenhan oli sellaista herkkua että.... jalat polttivat tauotta koko aerobisen aikana :D Kokeilin sen jälkeen Ristolta saatu vinkki venyttää reisien lihaskalvot itse ja se oli todella toimiva keino :) Aika kivulias kyllä. Mutta ei se haittaa kunhan toimii :)!!

Tänään oli hieman erilainen laukkusisältö kun menin aamuaerobiselle.



Huomenna on perjantai ja siitä alkaa erittäin hyvä pidennetty viikonloppu Tampereella :) Rok rok!!!

P.s. Blogin kävijälaskuri näyttää pian 100.000. Kiitos ja kummarrus kun jaksatte luke näitä minun juttuja!

8 kommenttia:

  1. nojoo kyllä noi reidet ja yläselkä näyttää isolle.. itsellä kans sama ongelma et paino pysynyt pitkään paikallaan ja mittanauhalla joutuu kehitystä etsimään. toki vaatteet on alkanu kiristää myös aika pahasti. kuulostaa kuitenkin terveeltä toi suhtautuminen touhuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu omasta mielsäkin on ihan terve suhtautuminen tähän vaikka elämä pyörii kokonaan treenaamisen ja kehitymisen ehdoilla :) Ja onneksi on muita mittauskeinoja kun paino ei muuta tai oma silmä sokeutuu :) Kiitos, selkä on kasvanut yllättävän hyvin mutta reisiin pitäisi saada vähän vauhtia, ja muutenkin lisää lihaa :D!!

      Poista
    2. ihan vinkkinä et ylä-latsit ja teres majorit näyttää jo sen verran leveiltä, että kannattais keskittyä selkätreeneissä hakemaan tuntumaa enemmän keskiselkään ja alaselkään, ala-latsit, ala-trapezius, selän ojentajat yms. takareidet ja perse tulee samassa paketissa. itse haen niitä mm. alataljalla, mavella, käsipainosoudulla, pulloverilla ja ylätaljalla. mavessa, kp soudussa ja ylätaljassa erityisesti keskittyminen negatiivisiin vaiheisiin. pullover ja alatalja taas enemmän supistavina.

      Poista
  2. Hyvä dea, hyvin sä kehityt ja tiedän todellakin tunteen! Ylöspäin vaan!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa <3!! Ylöspäin mennään kovalla höyryllä :)

      Poista
  3. Sä näytät todella upealta. Olet tehnyt ihan valtavan hienoa työtä.
    Olen seurannut sun blogia jo jonkin aikaa. Joka päivä pitää tsekkaa, et onko uutta postausta.
    Kirjoitat tosi kivasti ja innostavasti, jopa niin, että olen itsekin alkanut kirjoittaa... :D:D:D
    Ihan lasten kengissä koko touhu vielä, mutta jostain on pakko aloittaa.
    annunoma.blogpsot.fi

    T:Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi KIITOS Annu :)!! Yritän päivitä niin usein kun mulla on jotain järkevää kirjoitettavaa :) Paljon hommia on takana ja vielä enemmän edessä :)

      Tsemppiä bloggaamiseen!!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.