Sidor

31.3.2013

lepoa, treenileiri ja Dean kysymys&vastaus-palsta ;)

Tervehdys! Olen pitänyt pari treenivapaata päivää ja keskittynyt palautumiseen ja opiskelemiseen. Se tekee oikeastaan ihan hyvää välillä ottaa rennommin :) Olen kyllä ottanut todella rennosti koko loman aikana ja nukkunut syntisen paljon päikkäreitä... tuntuu siltä etten ole tehnyt paljon muutakaan kun nukkunut ja toki treenanutkin ;) Toisaalta olen ollut sen tarpeessa, uusi treeniohjelma ja lisätty treenimäärä on vaikuttanut voimakkaasti minun kroppaan. Herään öisin nälkäisenä, todella nälkäisenä. Olen parin viikon aikana noussut ylös jokainen yö ja vetänyt bcaa+glutamiinipaukku jotta kroppa varmasti saa rakennusaineita. Olen aina ollut kova hikoilemaan mutta sekin on lisääntynyt, varsinkin tuplatreenipäivinä mutta myös muuten. Huomaan tästä että aineenvaihdunta on saanut lisäboostia, mikä toki on hyvä asia :) Kroppa on muuten ottanut treenit vastaan todella hyvin ja huomaan miten paljon uusi treeniohjelma tekee sekä pääkopalle että keholle. Palautuminen on ollut samalla tasolla kun aikaisemmin, eli palaudun hyvin vaikka treenejä on reilusti enemmän. Tästä olen itse hyvin yllättynyt! Suurin ero on se, että unenmäärä on suurempi. Voi myös olla että suurempi unentarve johtuu siitä että olen vetänyt neljä kovaa treeniviikkoa putkeen nyt ja että kroppa on pyytänyt kevennystä... No nyt tuli tällaista Dean diibadaaba pohdintaa, koittakaa kestää :D

Arvatkaa muuten miten kävi torstaina kun minulla oli tuplatreenipäivä? Kävin aamulla Ramin tappojumpassa ja nukahdin pariksi tunniksi kun tulin kotiin... ylläri ;) Paikat olivat heti ihan jumissa ja venyttelin epätoivoisesti jotta iltapäivätreenistä tulisi hyvää. Kävi kyllä pari kertaa mielessä että onkohan  tässä yhtään mitään järkeä?!?! Pistin kuitenkin järki sivuun ja menin iltapäivällä treenaamaan Ramin aamulla hakatut lihasryhmät. Hiton hyvä treeni sain aikaiseksi ja Janne, tiimin toinen pt täällä Turussa sattui olemaan paikalla ja auttoi muutamiin pakkotoistoihin :) Olen huomanut että iltareeni toimii palauttavana vaikka siinäkin vedetään ihan tappiin asti, tai ainakin minä vedän. Paikat ei ollut ollenkaan jumissa kakkostreenin jälkeen ja homma luisti hienosti heti kun sain hiukan lämpöä lihaksiin. No, huomasin kyllä eilen että jotain tuli tehtyä koska paikat kiristivät aika mukavasti :) Kävin perjantaina aamulla jumppaamassa etureidet, aika tappiin asti sekin :D ja hikoilin aivan järjettömän paljon :D ja nukahdin taas kun tulin kotiin... oikeastaan hukuin melkein koko päivä sen jälkeen ja olin totaalisesti koomassa, sekin ihan hyvällä tavalla. Sen jälkeen onkin tullut levätty pari päivää ja olen jopa onnistunut kirjoittamaan yhden esseen, wuuhuu!

Olen myös iloittautunut Milos Sarcevin toukokuussa pidettävään treenileirille, en taaskaan pystynyt vastustamaan treenitäytteistä viikonloppua Tampereella :D Osallistuin Milosin leiriin (katso aikaisempi postaus) tammikuussa ja oma kokemus oli todella hyvä, 2,5 kg lisäpainon lisäksi tuli uusia treenivinkkejä ja hieno kokemus eli odotan innolla toukokuun alkua :D

Pyysin teiltä aikaisemmin päivitystoivomuksia ja sitä sainkin, KIITOS!! Laitan ne tänne ja vastaan kysymyksiin samalla :)

Mitä treeniblogeja seuraat? Voitko tehdä linkkeineen lemppareihisi? Mitä saat muiden blogien seuraamisesta?

Tähän on helppo vastata! Blogin vasemalla sivulla on blogilista, niitä seuraan satunnaissesti. Muuten en hirveästi lue blogeja, on meinaa muutenkin aika paljon tekemistä näiden treenien kanssa :) Luen blogeja koska on joskus kivaa seurata muiden ihmisten kehitystä ja lukea miten he tekevät asioita.

Tsemppiä, vertailujohtia, ideoita, innostusta?

En tiedä jos tämä oli jatkokysymys blogikysymykseen tai kysymys mistä minä saan otsikossa mainitut asiat... :) Saan tsemppiä ja innostusta siitä että rakastan treenaamista, siihen liittyvien asioiden oppiminen ja nautin siitä mitä teken. En ole ikinä tarvinut hakea motivaatiota treenehin jostain vaan sitä on aina ollut, ihan yllin kyllin :) Minulle urheilu ja terveelliset elämäntavat kuluu arkeeni ja sitä ne on ollut useamman jo vuoden ajan joten en tiedä miten muuten elää. San kuitenkin hurjasti tsemppiä omalta valkultani, KIITOS Jari jos satut lukemaan tätä!!! Toki se innostaa kun huomaa että on tullut kehitystä tai että joku muu tsemppaa, mutta minun mielestäni tärkeintä on kuitenkin se että itse nauttii siitä mitä tekee ja haluaa tehdä sitä, silloin ei tarvitse ulkopuolista motivaattoria.

Olisi mielenkiintoista tietää, minkä verran yleensä syöt treenipäivinä ja mitä? Pienimuotoinen yhden päivän ruokapäiväkirja :)

Tähän vastasin jo alustavasti edellisessä postauksessa: "Minulta kysyttiin viime päivityksen jälkeen mitä syön treenipäivinä ja miten venyttelen, lupaan kirjoittaa tästä jossain vaiheessa, mahdollisimman pian :) Toki en jakaa tarkkoja ruokaohjeita siksi että kunnoitan valmentajani työtä enkä pistä ohjeita jakoon, maksan itse siitä ja ohjeet ovat minulle tehtyjä eli minun kalorimäärät/makroarvot eivät välttämättä sovi muille." Mutta lupasin kuitenkin kirjoittaa jotain :)

Syön ihan tavallista puhdasta bodyruokaa, eli aamusin kaurapuuroa ja joku hyvä protsku- ja rasvalähde, usein maitorahkaa ja sojalesitiiniä, kahvia, vitaamiinejä ja paljon vettä. Lounaalla ja päivällisellä syön jotain lihaa, kanaa tai kalaa, paljon vihanneksia (usein kaalia ja parsakaalia) ja joku hyvä hiilari- ja rasvalähde (paljon riisiä, ohraa ja oliiviöljyä). Illalla syön hitaasti imeytyviä protskuja kuten maitorahkaa tai joiku kasseiinivalmiste kuten FASTin Pudding johon lisään hyvä rasvalähde. Välipala koostuu proteiinipitoisesta juomasta ja sen kaveriksi pähkinöitä tai hedelmä. Olen vaihdellut välipalajuoma Scitecin super7, Scitecin heraisolaatin ja Fastin Blokin välillä viime aikoina, kaikki tuotteet löytyvät hyvään hintaan Sporttimekan protskuosastolta :)

Entä minkälaisia venyttelysi on? Teetkö pitkiä, syviä venytyksiä?

APUA!!! Tähän en kyllä osaa vastata :D En tiedä... venytykset ovat ehkä 30 sekuntia - 60 sekuntia, eli aika lyhyitä? Venyttelen aamusin koko kroppa läpi ja usein myös iltasin, tähän ei menee kun korkeintaan 15 minuuttia. Lisäksi venyttelen paljon sarjojen välissä, muuten jos on joku paikka erityisen paljon jumissa ja nykyään myös aamuaerobisen yhteydessä jolloin myös putkirullailen nopeasti.

Toivottavsti osasin vastata kysymyksiinne :D!

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.