Sidor

20.12.2013

Priorisoinneista, rahasta ja treenaamisesta

Jaahas, nyt se alkoi, joululoma :D Joku muistaa ehkä että kirjoitin olevani koko joulukuu lomalla leikkiväni ammattilaiskehonrakentajaa ja ihmettelee nyt että mitä minä sössin. No, määräaikaisena ei aina tiedä jos työt jatkuu jonkun pätkän jälkeen ja joutuu silloin pitämään pois lomapäivät. En sitten ehtinyt olla kuin kolme päivää lomalla kunnes ilmoitettiin että työt jatkuvat vuodella :D eli se siitä kuukauden pakkolomasta. Nyt alkaa kuitenkin vapaaehtoinen ja odotettu joululoma :)

Olen tänään miettinyt omia valintoja lajin suhteen ja varsinkin sitä, mihin käytän rahojani. Totuushan on se, että treenaaminen maksaa, varsinkin jos haluaa maksimoida kehitystä ja minimoida loukkaantumisia. Kaikki on kuitenkin suhteellista ja aina silloin kun tulee sellainen olo, että kaikki rahat menee treenaamiseen, kehonhuoltoon ja syömiseen niin ajattelen niin että, minulla ei ole hevonen, enkä pelaa golfia, jääkiekkoa tai tennistä. Tilanne voisi siis olla huomattavasti pahempi taloudellisesti nähden, eli harrastukseen voisi mennä huomattavasti enemmän rahaa ;)

Joku miettii varmasti että mihinkö ne rahat sitten menee? Eihän se vaadi kun salikortti, kanaa, riisiä ja munia. Ehkä joku palkkarikin ja pari treenipaitaa. Ei kai siihen mene niin paljon rahaa? Itsellä menee treenaamisen johdosta rahaa ainakin seuraaviin asioihin:

- lisäravinteisiin kuten treenijuoma, palari, laturi, protskujauheet, hiilarijauheet, eaa, bcaa, glutaa, viitamiinit ja rasvahapot... you name it ;)
- laadukkaaseen ruokaan, tähän menee yllättävän paljon rahaa
- salimaksu
- lihashuoltoon kuten hieronta, kalvokäsittely, osteopati
- treenivaatteisiin ja varusteisiin, treenivaatteita tarvitsee yllättävän paljon
- matkustaminen Treelle
- valmennusmaksu
- posetunteihin
- pt-treeneihin

Ja kisojen johdosta menee yllämainittujen lisäksi rahaa ainakin seuraaviin:

- kisalisensiin
- bikineihin
- dieetti- ja viimeistelylisäravinteisiin kuten rasvanpolttajat ja nesteenpoistajat
- kisaväreihin
- kisameikkiin ja kynsiin mikäli ostaa niitä ulkopuoliselta
- hotelli karsinnoissa ja sm-kisoissa (minähän pääsen sm-kisoihin :))
- kehonhuollon tarve lisääntyy joten enemmän sitä
- lisää posetunteja
- kuvausmaksu jos haluaa ammattilaisen ottamia kuvia kisakunnosta

Toki voi minimoida lisäravinteiden käyttö, ostaa edullisimmat, olla menemättä kehonhuoltoon, valmentaa itsensä, treenata mainospaidoissa ja vähentää menoja. Itse haluan kuitenkin maksimoida oma kehittyminen ja panostan siksi yllämainittuihin. Okej, treenivaatteet ei ehkä vaikuta siihen mutta haluan kuitenkin treenata vaatrteissa joissa viihdyn ja joista pidän. Olen huomannut miten paljon laadukkaita lisäravinteita ja  kehonhuolto vaikuttaa palautumiseen ja loukkaantumisien ennaltaehkäisyyn, eli siihen panostan ilomielin.

Itse ajattelen ainakin niin että elämä on valintoja täynnä ja tämä on minun valintani. Saman verran rahaa saisi menemään juhlimiseen, vaatteisiin, kenkiin, matkustamiseen tai teknologiaan. Jokainen valitsee itse mihin rahansa laittaa ja minä olen valinnut että panostan siihen mitä tekee minut onnelliseksi, eli treenaaminen ja kehittyminen siinä. Pärjään kyllä ilman noita muita :) Ja eiköhän tulotasoni nousee kun saan maisteripaperit käteen jolloin voin priorisoida jotain muutakin ;)

Onneksi minulla on loistavat yhteistykumppanit joiden avulla saan minimoitu lisäravinne- ja treenivaatekustannukset. Kiitos vaan Sporttimekka, Verman ja Fit4You!!!



Parhaat aminohapot Sporttimekalta

Parhaat protskut Sporttimekalta

Parhaat vitamiinit Vermanilta 

Fit4You:lta parhaat treenivaatteet 

Päätin pari kuukautta sitten, kun Jari huomautti että jalkoihin voisi saada enemmän lihaa, että panostan siihen täysillä. Päätin että niiden kehitystä pitää maksimoida eli aloitettiin Ramin ja Teron kanssa viikottaiset jalkatreenit. Minulla on joka viikko yksi tai kaksi jalkatreeniä, pääasiassa Ramin kanssa mutta jos olen Treella jumppan Terden kanssa. Joka viikko hakataan etureidet, niitä on varsinkin saatava kasvamaan. Takareidet ja pakarat treenaan poikien kanssa harvemmin, kuitenkin kuukausittain. Joskus ajattelen että mikä pointti tässäkin on, maksaa treeneistä kun minulla kuitenkin on treeniohjalma, todella hyvä sellainen ja sen lisäksi osaan treenata kovaa, tehdä sarjat loppuun asti jne. Totta, mutta itse ajattelen sen niin, että saan huomattavasti kovempi (lue kehittävämpi) treeni jos treenan pojien kanssa. Itse en pystyisi vetämään sellaisia treenejä yksin, miljoonaa pakkotoistoja ja tehokeinoja sekä erilaisia treenejä joka kerta. Tämäkin on valinta, itse maksaan mielelläni siitä että saan lisätehoa treeneihin :) Jotkut ottavat kynnet ja ripset, minä treenaan jalkoja :)

Eilen tehtiin sellainen jalkatreeni Ramin kanssa että yksin en ikinä olisi saanut vedetty sellainen setti, enkä välttämättä treenikaverinkaan kanssa, toki riippuu treenikaverista. Tehtiin esimerkiksi smithkyykkyä niin että ensin lisättiin 10kg aina kuuden toiston jälkeen, eli ensin 6 toistoa tangolla, heti perään tanko + 10, kg, tanko + 20kg.... jne. kunnes en pässyt ylös enää, sitten vedettiin pakkotoistoilla ja lisättiin pari otteeseen kiekkoja. Siitä lähdettiin samalla tavalla pudottamaan painoja, eli heti korotuksien jälkeen pudotuksia, 10kg pois aina kuuden toiston jälkeen. Lopuksi meni niin että Rami veti tanko ylös ja minä roikuin siinä käsillä. En päässyt ylös enää vaan minut vedettiin ylös :) Ramikin tärisi rasituksesta ja käytti vyötä, eli ei ollut ihan kevyttä hänellekään ;) Tota tehtiin pari kertaa, lopussa ei tullut ihan 6 toistoa, 4:kin riitti. Muu osa treenistä meni saman kaavan mukaan, eli tehokeinoja tehokeinojen perään. Oli kivaa vaikka minut tapettiin kunnolla :) Sain myös kuulla miksi minulla aina on niin kivat jalkajumpat. Se menee kuulema niin että herra istuu ja yrittää keksiä jotain maksimaalisen vittumaisia liikkeitä. Kun niitä on muutamia niin hän yhdistää niitä ja silloin on kuulema Dealle sopiva jalkajumppa :) Thänks! Sitä saa mitä tilaa, vai miten se menikään :D Treeni meni hyvin perille ja heräsin tänään aamulla kaksi tuntia myöhemmin kun ajatellut herätyskello kädessä... Se siitä aamulenkistä!

Tänään olen viettänyt lepopäivä. Huomenna on taas treenipäivä, kuten myös sunnuntaina ja maanantaina :) Sunnuntaina pääsen taas hakattavaksi, jalkoja yllättäen ;)

Treenatkaa kovaa ja levätkää!!! Itse opettelen vielä jälkimmäistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.