Sidor

18.6.2015

Onko tässä touhussa mitään järkeä?

Heippa :)
Homma etenee, paino tippuu ja töitä pitä tehdä :) Eilen tuli hieman sellainen olo, että hitto… tuleeko tästä mitään :/ Kisakuntoon on matkaa ihan kiitettävästi vielä ja aikaa on … no, rajoitetusti. Sanoin just Mikolle kun kerroin lajista ja mitä se vaatii, ettei tässä touhussa loppupeleissä ole mitään järkeä. Jos oikein miettii siis. 

Ensin pitää treenata kovaa ja tavoiteellisesti, kasvattaa lihasta ja muokata kehoa. Siihen menee vaihtelevasti aikaa. Itse olen rakentanut lihasta 1/2012 lähtien. Puhutaan siis vuosista. Pitää olla todella pitkäjänteinen ja melko sekaisin jotta jaksaa tehdä tätä :D 

Sen jälkeen alkaa tiukka kisadieetti jolloin läskiä poltetaan pois. Hinkataan aerobista ja syödään alle kulutusta. Ruuat punnitaan luonnollisesti koko ajan ja eväitä raahaataan mukaan ihan jokaiseen paikkaan. Dieetti kestää reilu 10 viikosta jopa yli 6kk:n pituisiin setteihin. Itse olen pitkän matkan kulkija. Mieluummin pitkä ja maltilinen dieetti kuin lyhyt hc dieetti.  Vaatteet Fit4You


Lisäksi pitää luonnollisesti treenata poserauksia, esiintymistä ja kävelyä. Kisoihin pitää hankkia kisabikinit, meikit, hiukset, miettiä lavalookia, kisavärit ihoon (kyllä, sitä maalataan ihan purkista päälle, ei solkkua). Pitää olla huoltaja kisoihin, koruja ja hotelli jossa yöpyä. Ennen kisoja tehdään kisaviimeistelyjä. Ne vaihtelevat paljon riippuen kisaajasta ja valmentajasta. Niiden tarkoitus on poistaa turhaat nesteet ihon ja lihaksen välillä jotta lihakset pääsevät eislle ja lisätä nesteiden määrä lihaksen sisällä jotta lihakset ovat täyteläiset ja pulleat. Noin simppelisti kerrottuna.

Minä kisaan syksyllä lajissa bf -168cm. Menen ensin karsintoihin jossa sarjassani on noin 30 kisaaja. Meistä noin 15 kisaaja pääsee eliminaatiosta läpi ja kuusi finaaliin. Finalistit pääsevät SM-kisoihin. Karsintoja on kaksi tai kolme. Jokaisesa karsinnassa on suunnilleen sama rumba. SM- kisoissa kohtaavat sitten kaikki karsinnoista läpiääseet finalistit sekä muut jotka esim ovat sijoituneet aikasemmin ja pääsevät suoraan SM-kisoihin. Löydätte nimeni Jyväskylän karsinnoista sekä Oulun karsinnoista. Katsokaa bf, -168cm, siellä nimeni on. On vielä aikaa ilmoittautua kisoihin joten kilpailijoiden määrä kasvaa. 

Sen jälkeen alkaa varsinainen SM-kisa joista taas valitaan finalistit jne. Pahimmassa tapauksessa kisat loppuu muutaman sekunnin jälkeen. Näin siis jos tippuu elminaatisossa jo karsinnoissa. Parhaassa tapauksessa pääsee ekasta karsinnasta läpi ja sijoittuu hyvin Lahdessa, eli SM-kisoissa. Se on monen tavoite tai haave. Kisoissa karsitaan myös ne, jotka pääsevät PMkisoihin, MM-kisoihin sekä Nicole Witkins Championchipiin kisaamaan. Nämä ovat kansainvälisiä kisoja. 

No, mikä on palkintp? Se on varmasti joku aivan huikea palkinto kun pitää tehdä töitä näin paljon :D SM-kisoissa palkinto on pokaali, kunnia ja usein lisäravinnepaketti. Toki se avaa moni ovi kisojen jälkeen mutta varsinainen palkinto ei ole taloudellisesti arvokas eikä korvaa se määrä rahaa, mikä kisaaja on käyttänyt siihen pisteseen pääsemiseen. 

Jos pärjää todella hyvin MM, EM, NWC, lue voittaa, tai saa ower ollin niin saa ammattilaiskortin. Ammattilaiskortti ei nyt tarkoita sitä, että siitä saisi ammatinja tulolähteen. Ei, pääset kisamaan pro kisoissa ja saat ammattilaistittelin. Se on hieno asia se :) Kehonrakennuksessa ammattilasiet voivat saada taloudellisesti merkittäviä palkintoja. Mutta se vaatii jo melko paljon diuunia että pärjää niissä. Naisten lajeissa palkinnot ovat pienempiä. 

Meneekö se sitten niin, että lihaksikkain voittaa tai millä persuteella voittajat valitaan? Tärkein on kokonaisuus. Siihen kullu sopusuhtainen fysiikka (lihakset, kireys ja malli), koko lavalook, eli meikit, hiukset ym. Lisäksi esiintyminen vaikuttaa kokonaisuuten sekä se, miten tuot itsesi esille lavalla. Pitää myös olla tuuria, eli viimeistelyt pitää osua kohdilleen ja pitää osua tuomarin silmiin jne. Tämähän on arvostelulaji, eli vaikka tuomareilla on ohjeita miten arvostella kilpailijoita niin ei ole vastavaa mittapuuta kuten esimerkiksi pikajuoksussa. Se tekee lajista astetta haastavampi :)

Mitä kisojen jälkeen? Niiden jälkeen pitää sada kroppa palautumaan dieetistä. Eli nostaa rasvaprosentti hieman jotta se olisi keholle terveellisempää. Jotkut lyövät lukkoon uudet kisatavoitteet ja toiset eivät jatkaa kisaamista. Vaatteet Fit4You


Eli, onko tässä mitään järkeä? Ei ole :D Mutta onneksi se ei haittaa! Ei pikajuoksussakaan ole järkeä tai maratonissa. Sitä voi kuitenkin tehdä ja nauttia siitä.  Kerroin tänään Sannalle, että minusta tärkeintä on se, että nauttii tästä touhusta myös lavan ulkopuolella. Kisat ovat vain murto-osa lajista. Suurin osa tapahtuu salilla ja keittiössä. Jos ei siitä nauttii niin on varmasti rankkaa :D Itse teen tätä siksi, että rakastan kovia ja kehittäviä treenejä, olen todella kiinostunut ravinnosta sekä treenaamisesta ja haluan kehittyä siinä sekä optimoida asiat. Kisat ovat sitten monien asiiden ja tietyn elämäntavan lopputulos. En treenaa kisojen vuoksi. Treenaan siksi koska rakastan sitä. Kisat ovat sitten piste i:n päällä tai kovan työn lopputuote. Treenaisin vaikka en kisaisi juuri siksi koska pidän siitä :) Tykkään myös puhtaasta ja laadukkaasta ravinnosta. 


                
Hulluksi tässä tulisi jos pitäis tehdä hommia monta vuotta yhden päivän eteen jos siitä ei nauttisi :D Silloin siinä ei todellakaan olisi mitään järkeä :) En tiedä, saiko joku tästä jotain irti. Puhumattakaan siitä, että ymmästikö joku tästä jotain :D

Tässä vielä pätkä meikän t-kävelystä tänään.


Jos haluatte nähdä miten Sannalla meni tänään kun treenattiin etureisiä nin mekää katsomaan videopätkän siitä. Ihan hullu setti :D

Minulla on ensi viikolla ripsihuolto, pääsen taas Jannan hellään hoitoon  :) Niin kivaa koska olen ihan koukussa näihin räpsyihin :D 

Vietän juhannus treenien merkeissä. Mennään Hannan kanssa Tampellaan treenaamaan ja huomenna on suunnitelmissa grillata. Hieman luksusta arkeen kun on juhannus :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.