Sidor

24.6.2015

17 tapaa valmistaa puuroa, puuropäivitys :P

Heippa :)

Jokainen… tai no melkein jokainen kisadieetillä oleva tietää miten pienet asiat, kuten puuro, banaani tai vaapasti vihanneksia voi tehdä hyvin onnelliseksi. Varsinkin puuro on monelle todella suuri asia ja sitä on yleensä melko vähän kisadieetillä, ainekin sen loppuvaiheessa. Olen itse ollut dieetillä nyt 25 viikkoa, jäljellä on 12 viikkoa. Puuroa on edelleen. Toisin vain joka neljäs aamu. Mutta se on parempi kuin ei ollenkaan puuroa :D



                                  




Jos minun pitäisi sanoa jotain mitä tekee mieli ja mitä himoitsen niin se on juuri puuroa. Odotan ehkä sitä eniten offilla, että saan syödä puuroa jok aamu :) Mutta kyllä ilman pärjää hyvin ja totun aina nopeasti puurottomuuteen kun se tulee eteeni.

Ajattelin kuitenkin puurottomuuden ja jäljellä olevan puuron kunniaksi tehdä puuropäivitys tänne blogiin. Joskus aikoinaan kirjoitetty postaus pakaseitistä on ollut todella suosittu joten jää nähtäväksi mikäli puuropäivitys myös kiinnostaa. Veikkaan ettei ole yhtä suosittu syystä, että puuroohjeita on tarjolla yllin kyllin toisin kuin pakasteseiohjeita. No, ainakin pääsen listaamaan eri tapoja valmistaa puuroa :)


1. Perus aamupuuro mikrossa raejuustolla, öljyllä/voilla ja marjoilla






Tätä syön miltei aina kun lapussa lukee "kaurahiutale x g". Hyvä, helppo ja…. no siis, aika helppo :D

- kaurahiutaleita
- suola
- vettä

Laita kaikki ainekset kulhoon ja mikroon. Muista myös vahtia koska muuten voi mennä näin:





Itse tykkään maustaa puuroni kardemummalla. Eli laitan sitä mukaan. Kanelikin on hyvä :)

Puuron lisäksi tarvitaan proteiinilähde sekä rasvalähde. Tällä hetkellä syön raejuustoa ja kookosöljyöä, voita tai oliiviöljyä puuron kanssa. Se näyttää tältä (kuvassa on myös mansikoita):







Tämä on hyvä je "helppo" arkipuuro. Siihen saa vaihtelua mausteilla, vaihtamalla rasvalähteet (öljy, voi jne) tai eri marjoilla. Minulla on nyt joku jäätävä suolatarve ja lisään vielä suolaa raejuustoon. 


2. Perus aamupuuro mikrossa rahkalla, voilla ja marjoilla

Tämä on toinen lempiaamupala. Olen nyt jumissa raejuustoon aamupalassa mutta rahkaa on myös ihan hulun hyvää puuron kansa :) Valmistat puuro peruspuuro-ohjeidenmukaan,e li mikrossa. Lisukkeeksi sitten rahkaa, marjoja, vaikka mehukeittoa ja tietenkin voita puuron päälle :D






Tässä versio tehty muovikipossa soijalseitiinin kanssa


                                      




3. Päärynäpuuro tankkaukseen

Tämä on mainio puuro jos tankkaa hiilareita tai jos ikä on kaksi vee :) Ja miksei muillekein jos lisää siihen proteiinilähteen ja hieman rasvaa.

Keitä kaurapuuro kattilassa. Sekoita valmiiseen puuroon päärynäpiltin ja nauti :)



                                   



Ja muuten hei, piltti on mieletön keksintö :D Se on tosi hyvä puuron kanssa :) Suosittelen testaamaan puuro rahkalla ja sekoittaa rahkaan mango- tai luumupiltti :D


4. Munapuuro 

No nyt päästään meikän bravuuriin :D Eli, munapuuroon! Sitä voi tehdä monella eri tavalla ja aloitetaan yhdellä. Luonnollisesti.

Tässä on puuro valmistettu muovilkuhossa reissulla…. Kannattaa laittaa enemmän valkuaista mukaan.



                                 



Valmista puuro peruspuuron mukaan mikrossa. Kun puuro on miltei valmis, lisää siihen tarvittava määrä valkuaisia ja keltuaisia. Laita takaisin mikroon ja anna munat kypsyä. Lopputulos on puuro jossa on munaklönttejä :) Tämä kuullostaa aika karsealta mutta hyvää on :)

Hieman sivistyneempi veriso tästä on valmistaa peruspuuron ja lisukkeena syödä keitettyjä kananmunan valkuaisia. Tai valmistaa munakkaan.


5. Munapuuro kattilassa banaanilla ja maapähkinävoilla

Keitä puuro kattilassa. Kun puuro on valmis, sekoita mukaan tarvittava määrä valkuaisia sekä banaanin pilkottuna ja laita takaisin levylle. Sekoita koko ajan jolloin munapuuron koostumus on huomattavasti erilainen kuin ykkösversio :) Syö lisukkeena maapähkinävoi, eli kyllä, laita se puuron päälle sulaamaan :) Itse valitsen maapähkinävoi mikä on tehty vain pähkinöistä, öljystä ja suolasta. Eli terveellinen versio.



                           

                           



6. Vaniljakaurapuuro mansikoilla

Keitä puuro. Kun puuro on valmis, sekoita siihen mukaan tarvittava määrä vaniljanmakuista proteiinijauhetta ja sekoita. Mausta kardemummalla ja kanelilla halutessa. Syö lisäksi mansikoita, muita marjoja tai hedelmä :)

Ja niin… toi maapähkinävoi on aika hyvä laittaa sulamaan myös tämän päälle, vink vink offilaisille ;)



                                                 



7. Pähkinä- ja hedelmäpuuro (vaniljanmakuinen tai ei)

Keitä puuro. Lisää siihen hedelmiä. Itse valitsen banaania ja vaikka omenapaloja. Jatkaa kiehuminen ja anna hedelmät pehmetä. Lisää lopuksi pähkinöitä puuroon ja esim tota vainljaprotskujauhetta. Sekoita ja syö! HELVETIN HYVÄÄ!!!!! Toki voi jättää protskujauheen pois ja syödä ihan rahkaa vaan lisukkeena :)



                                  




8. Riisipuuro vaniljajäätelöllä tankkaukseen

This is heaven :D Keitä riisipuuro maidolla. Laita ihan hiton iso määrä kulhoon :) ja nauti vaniljajäätelön, mansikoiden sekä kanelin kanssa :) Maailman paras tankkausruoka :D






9. Vanilja-&kookosmakuinen riisipuuro banaanilla arkeen

Keitä riisipuuro vaikka mikrossa riisihiutaleista jos haluat päästä helpolla. Lisää siihen lopuvaiheessa vaniljanmakuinen protskujauhe. Pilko lisäksi banaania puuron päälle ja nokare kookosöljyä :)



                                           



10. Kylmä ja samettinen riisipuuro, terveellinen ja vähemmän terveellinen versio

Keitä riisipuuro maidolla. Anna jäähtyä. Vispaa sähkövispilällä tai seuvalla kylmä riisipuuro kylmällä maidolla niin, että puurosta tule ilmava ja tasainen. Jos haluaa hemmotella itsnsä eikä välitä kaloreista niin luksusversio on tehdä vispikerma mikä sekoittaa tehosekoittimella kylmään riisipuuroon jolloin lopputulos on mielettömän hyvä :D Sihen voi laittaa hieman vaniljamaustetta mukaan ja syödä vaikka mansikoiden tai piltin kanssa :)


11. Proteiinipitoinen vegaanipuuro

Olen aikoinaan ollut vegaani. Silloin harrastin paljon kaurapuuroa jonka mukaan sekoitin soijarouhetta, eli puolet kaurahiutaleita ja puolet soijarouhetta. Siitä tulee melko epäilyttävän näköinen puuro mutta ei se haittaa :D Lisäksi voi syödä vaikka paahdettuja auringonkukansiemeniä :)


12. Ohrapuuro uunissa luumu- & pähkinärahkalla

Laita kokonaisia ohrasuurimoita 2dl uunivuokaan. Lisäksi maito 1,5l sekä suolaa. Anna puuro kypsyä uunissa 175 asteessa noin 2h. Jos haluat, voit loppuvaiheessa pilkkoa banaania puuron pälle ja anna sen kypsyä.

Syö puuro esimerkiksi luumu-& pähkinärahkan kanssa:

- 250 g rahka
- luumupiltti
- sinun lempipähkinöitä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja syö puuron kanssa

                       

13. Ruispuuro rusinoilla ja aprikoosilla sekä paahdetuilla siemenillä

Keitä ruishiutaleet kattilassa. Lisää haluamasi määrä rusinoita sekä kuivattuja aprikooseja (näitä kannattaa pilkkoa).

Valmista samalla paahdetut siemenet uunissa. Eli, esimerkiksi auringonkukansiemeniä uunipellille, uuni 200 asteeseen ja anna ruskistua :)

Syö valmis puuro paahdettujen siemenien kanssa. Itse söisin lisukkeena raejuustoa :)


14. Kuitupitoinen marja- & kaurapuuro marja- & "läskirahkalla"

- kauraleseitä
- kaurahiutaleita
- vettä
- suola
- marjoja

Keitä kaikki ainekset kattilassa. Lisää marjat loppuvaiheessa ja anna kiehua hetken.

Nauti marja- & "läskirahkan" kanssa, eli rahka jonka rasvapitoisuus on 2,5% johon sekoitat mukaan marjapiltin :D Hyvää on!!!

Tässä öljyäkin


                               




15. Kaura- & suklaapuuro, kaakanobseillä, pähkinöillä, kookosöljyllä ja banaanilla

Keitä kaurapuuro. Sekoita mukaan suklaanmakuinen proteiinijauhe, kaakaojauhetta (siis ei mikään sokeroitu versio). Syö lisukkeena kaakaonibsejä, pähkinöitä ja vaikka kookosöljyä :D Nin ja tietenkin banaania. Hyvää on!!!!



                                                   


16. Kylmäpuuro matkalla

Keitä puuro ja laita muovikippoon jäähtymään. Kaada päälle rahkapurkin, piltin sekä haluamasi rasvalähde. Kansi päälle ja kylmälaukkuun mukaan matkalle. Syö kun on ruoka-aika kylmänä :)








17. Puuro kaikilla lisukkueilla eli "fantasiapuuro"

Keitä lempipuurosi ja sekoita siihen mukaan kaiken sen mistä tykkäät! Mielikuvitus on rajana. Itse laittaisin juuri nyt kaurapuuro johon lisäisin vaniljanmakuinen protskujauhe, yksi kananmuna sekä banaania. Lisukkeeksi ottaisin maapähkinävoita, fetajuustoa, pähkinöitä ja tahini (seesamtahna). Kaikki kulhoon :) Laittaisin vielä yhteen kulmaan kunnolla kaakaojauhetta… Lisäksi söisin rahka missä olis mangopilttiä, hitosti marjoja ja ananasta :D Not bad :D









Toivottavasti saitte jotain ideoita näistä :) Meikällä on mbiksujen mallipalaveri tänään ja jalkatreeni. Hieman duuniakin pitää tehdä :D



------------------------------------------------------------------------------



Ja muistutukseksi vielä, kirjoitin aikaisemmassa päivityksessä että jaan ILMAISET OHJEET KESÄKSI (ravinto ja treeni). Ohjeita joihin ei tarvita keittiövaakaa, lisäravinteita tai salikorttia. Ruokavalio mikä koostuu tavallisesta ja monipuolisesta ruuasta sekä treeniohjelma mikä voi toteuttaa vaikka omalla nurmikolla mökillä. Ohjelmia on erikseen miehille ja naiseille. Ohjeita joiden avulla paino pysyy kurissa ja joiden avulla kiinteytyy kesällä. On pakko sanoa, että on niin hienoa saada auttaa ihmisiä kesän kanssa. Kesä on monille ongelmallinen koska usein liikuntaharrastukset jäävät ja ruoka on mikä sattuu, grilliherkkuja ja alkoholia. Syksyllä vaatteet kiristävät pahasti. Jos tunnistat itsesi ja haluat saada selkeät ja helposti toteuttavat ohjeet käyttöösi niin koodia vaan mulle dea@thundertrainingnutrition.com. Jaan näitä uusien kotisvujen (www.thundertrainingnutrition.com) kunniaksi ja niitä saa minulta koko kesän aikana :) Nämä ei siis maksa mitään eikä velvoita mihinkään :)

Minulta saa myös yksilöllisiä ravintosuunnitalmia, saliohjelmia sekä liikuntasuunnitelmia ja valmennuspalveluja. Hinnasto löytyy täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.