Sidor

10.6.2015

Dieettiruokaa, kuulumisia ja reeniä :)

Heippa :)

Aloitetaan ruualla…. Tässä hieman terveellistä ja hyvää dieettiruokaa. Aika näiden tekemiseen meni noin 10 min. Bataatit uuniin ja samalla kala, vihannekset sekä mautseet pannulle. Lopuksi bataatti uunista pannuun ja suolaa päälle. Hyvää ja helppo arkiruokaa.

Joku kommentoi tankkauspäiväni yhteydessä, ettei dieetti oikein näytä toimivan kun kunto ei etene. Niin onhan se totta, että painoni junnasi aika pitkään eikä se nyt ole tippunut kuin vajaa 10kg tammikuusta lähtien, eli vauhti on keskimäärin noin 400g viikossa. Toisaalta, olen kehittynyt salilla huikean paljon. Treenaan nykyään monessa liikkeissä tuplasti isoimilla painoilla ja silti hyvällä tekniikalla&tuntumalla. On siis tullut lihasta tämän aikana. Se on ihan selvää. Tsekkasin nyt illalla ihan sattumalta dieetin aloitusuvat ja eilisen kuntokuvat. On siinä jotain tapahtunut.

tammikuu 83,5kg
kesäkuu 75kgkunto ennen dieettiä, sen aikana…
… ja nykykunto. Homma jatkuu kohti syksyä.
Kävin eiulen piipahtamassa Nauvossa äidin luona. Nauvo on Turun saaristossa ja siihen on hiukan matkaa Tampereelta. Kaverini Freja kävi Treella maanantaina ja treenattiin yhdessä. Tarkoitus oli lähteä yhdessä junalla Turkuun mutta homma meni pieleen minun osaltani. Trenattiin nimittääin ennen junan lähtöä ja minulla oli ohjelmassa reidet sekä pohkeet. Jari pitää huolen siitä, etten pääse kovin helpolla treeneissä. Pidän myös itse huolen siitä ja lisäksi Freja oli varmistamassa sarjoissa. Lopputulos oli aivan mieletön treeni. 

Vaadin itseltäni todella paljon treenien suhteen. Varsinkin nyt dieetillä. Aina pitää tehdä vähintään samoilla painoilla kuin viime treeni ja mieluiten lisätä hiukan. Olen mennyt sillä asenteellaa, että joko tehdään isoimilla painoilla tai sitten tehdään ja itketään. Luon itselleni paineita enkä usko, että kukaan vaadi minulta niin paljon kuin itse vaadin. Täytin taas omat vaatimukset treenin suhteen. Lopputulos oli se, että purskahdin itkuun kun viimeinen sarja oli loppu. En ole itkenyt treeneissä aikaisemmin. Oli todela hassu tilanne koska oli samlla todella onnellinen sekä tyytyväinen omaan suoritukseen ja helppottunut siitä, että treeni oli ohi. Lisäksi on kai pakko myöntää sen, että dieetti aiheuttaa hieman hassuja tunnetiloja aina välillä :) Olin sen verran loppu treenin jälkeen että siirsin junamatka kahdella tunnilla eteenpäin ja jäin siskoni luokse yötä Turussa. Nauvoon vasta tiistaina. 

Oli niin kivaa nähdä siskoni <3 Perhe on kyllä rakas.


Matkalla vedin valkuaista, aminohappoja ja kahvia. Sitä menee paljon ja voi nauttia eri muodoissa. KIITOS Sporttimekka!!!


Näitäkin menee paljon. Verman sekä Sporttimekka pitää huolen siitä, etten kuole vitamiinipuutokseen


Pääsin takaisin kottin tänään. Menin suoraan salille. Tietty. Vedettiin Julian kanssa yläkroppatreenin. Ja tiedättekö mitä??!??!! Mulla näkyi tänään oikeassa valossa verisuonia käsivarsilla ja hauiksella :D Minulla on aina ollut kaksi haavtta niiden suhteen 1. että näen haukkarin verisuoni 2. että näen alavatsan suonet. Tokaan on vielä matkaa. Pieni asia mutta suuri ilo. Niin siistiä :D

Ja pakko vielä hehkuttaa näitä ripsiä :D Olen sanut kommentteja niistä päivittäin. Olen kuulema niin huolitellun näköinen. Hauskin tilanne oli kuitenkin tänään kun Satu paljasti sen, että hänella ja Terolla oli keskustelu siitä, että Dea on nykyään aina niin laitetun näköinen. On helppoa olla kun ei tarvitse tehdä mittän :) KIITOS Janna ja Kauneuspiste Alias näistäPuss!!!


6 kommenttia:

 1. Mites se on mahdollista että sinulla on lihasta tullut dieetillä? Kun se ei kenellekkään muulle ole naturaalina mahdollista..

  VastaaPoista
 2. Yritätkö vihjata mulle jotain :D Toki lihaskehitys ei ole optimaalinen dieetillä koska siihen tarvitaan plussakaloreita. En kuitenkaan näe syytä miksei voisi kehittyä dieetillä. Toki riiippuu dieetistä ja treeneisträ ym. Mutta jos on riittävästi ruokaa ja fiksusti suunniteltu dieetti voi hyvin kehittyä varsinkin dieetin alussa. Voisin antaa lukuisia esimerkkejä sekä painonpudottajista, että kisaajista. Onhan se näin, että rasva palaa miinuskaloreilla ja lihas kasvaa plussalla. Aina se ei kuitenkaan ole näin yksiselitteistä :) Itse olen saanut paljon kehitystä koko dieetin aikana. Salitreenit ja sarjapainot ovat nousseet progressiivisesti dieetin alusta lähtien.

  VastaaPoista
 3. Voimatasojen nousuhan ei vaadi missään nimessä plussakaloreita, mutta se että voimatasot nousee ei myöskään kerro mitään siitä että kehon lihasmassa olisi lisääntynyt. Se vaan on valitettava tosiasia, että jos kalorit ovat viikkotasolla miinuksella, ei uuden lihaskudoksen muodostuminen ole mahdollista. Paitsi täysin aloittelijoilla, ja kemiallisesti parannetuilla yksilöillä ;) En olisi muuten mitään kommentoinut, mutta olisi kiva pitää faktat faktoina, ettei kukaan saa asioista väärää käsitystä, ja siitä mikä on mahdollista ja mikä ei. Tsemppiä dieetille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on pääsääntöisesti :) Pitää kuitenkin muistaa sen, että dieettejä on erilaisia ja poikkeuksia löytyy aina. Teoriassa asiat menee juuri näin kuten mainitset, käytännössä saattaa kuitenkin myös mennä toisin. Ihan konkreettinen esimerkki niin on hyvä ystäväni jolla on todella pitkä treenitausta, on kilpaillut useampi akertoja ja lähtökunto kisadieetille oli hyvä. Hänellä oli 24 viikon kisadieetti. Ensimmäisen 3kk:n aikana paloi 6kg rasvaa samalla kun lihaskuosta tuli 1kg. Kyseinen henkilö kay joka kuukausi mittauksessa. Aina sama laite ja samat olosuhteet. Näin hän on tehnyt useamman vuoden aikana. Näitä on muitakin. Toki tämän jälkeen dieetti koveni sen verran, ettei lihas kasvanut enää mutta alkudieetillä on käytännössä mahdollista ihan puhtain keinoin saada aikaiseksi lihaskasvua ja polttaa rasvaa samalla. Toki ei puhuta optimaalisesta lihaskasvusta mikä vaatii plussakaloreita mutta siitä ei kuitenkaan ollut kyse :)

   Mukavaa kun lukijat aktivoituvat näin paljon! Tämä on aihe mistä kiistellään paljon ja näkemyksiä on monta. Akateemikkona en uskoisi tähän jos en olisi nähnyt, että tämä on mahdollista käytännössä vaikka se teroriassa ei ole. AIhe on kiinnostava ja haluaisin itse saada siihen hyvän fysiologisen selityksen.

   Kiitos tsempeistä! Eteenpäin mennään :D

   Poista
 4. Ei ole mitenkään mahdollista kasvattaa lihasta miinuskaloreilla! Tämähän on ihan yleisesti tiedetty fakta, fysiikan lait ei tätä mahdollista. Löydät tutkimuksiakin vaikka kuinka googlesta. Lihakset kun on suureksi osaksi nestettä, niin dieetin alussa isot muutokset ruokavaliossa, lisäravinteissa esim. kreatiini ajaa nestettä lihakseen, jolloin inbody näyttää että lihas olisi kasvanut, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että näin olisi todellisuudessa käynyt! Että uutta lihaskudosta olisi syntetisoitunut tyhjästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseisessä tapauksessa ei tehty tällaisia muutoksia jotka ajaisi enemmän nestettä lihakseen kuin aikaisemmin olisi tehty :) Päinvastoin, dieetin alussa lähte usein nestettä kehosta.

   Olen kyllä urheilu- ja opiskelu-urani aikana lukenut aika paljon mm näistä asioista ;)

   Ymmärrän sun pointti ja olen lähtökohtaisesti sama mieltä mutta poikkeuksia näyttää kuitenkin olevan :)

   Lopetan omalta osalta keskustelu tähän koska se ei johda eteenpäin :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.