Sidor

27.5.2013

Sitä saa mitä tilaa... :) onneksi!

Täällä menee hyvin, treenit kulkee, aurinko paistaa ja energia riittää :) Viikonloppu on mennyt pääasiassa nukkumiseen ja rentoutumiseen. Pakko oli koska lauantaina oli LEPOpäivä ja sunnuntaina olin niin tööt aamun jalkatreenin jälkeen etten saanut mitään muuta aikaiseksi kun levätä :) 

Viikonloppuna on myös ollut paljon aikaa pohtia asioita vähän syvemmin. Kerrankin en ollut menossa Tampereelle enkä mihinkään muuallekaan. Minulla on nyt jonkun aikaa ollut noin kahdeksan salitreeniä viikossa ja sen päälle pari aamulenkkiä. Tämä tarkoittaa käytännössä kaksi treeniä päivässä useampi päivää viikossa. Joudun suunnittelemaan elämäni treenien mukaan ja arki on hyvin rutinisoitunt ja aikataulutettu jotta homma pelaa. Syön 6 ateriaa päivässä ja jos lasketaan treenijuomat mukaan (laturi, treenijuoma, palari1 ja palari 2) niin vedän 10-14 "ateriaa" päivässä. Se on aika paljon se ja se vaatii myös etukäteisuunnittelua varsinkin kun en ole kotona päivisin ollenkaan vaan käyn töissä ja treenan. Usein käy niin että syön päivällinen niin myöhään etten ehdi syödä iltapala, tai oikeastaan en saa tarpeeksi pitkä väli päivällisen ja iltapalan väliin jotta ravinnon imeytyminen olisi optimoitu joten vedän iltarahkani öljyllä yöllä. Herään syömään. Minulla on myös proeiinirikas "yödrinksu" jonka vedän aamutunneilla. Tämä tarkoittaa sitä että herään useasti kahdesti öisin vetämään ravintoa. Se alkaa jo monien mielestä olemaan aika hc-touhua. Itse olen tottunut siihen ja koen sen jo olevan täysin normaalia että syön tai juon jotain ravintoa öisin samalla kun käyn vessalla. No, jokainen ymmärtää että tällainen elämä vaatii jo jonkinlainen omistautuminen hommaan muuten siitä ei tulisi mitään. Totuushan on se että olen itse pyytänyt lisää treeniä ja sen jälkeen niitä on vaan tullut lisää ja lisää, enkä tietenkään ole valittanut vaan huutanut ilosta :D Se on myös sanomatta selvää että tällaisilla elämäntavoilla ei ehdi tehdä hirveästi muuta kun treenata, syödä, nukkua, hoitaa lihashuolto, valmistaa eväitä, käydä töissä ja opiskella. Viikonlopun aikana olen pohtinut sitä, että onko tämä todellakin se mitä haluan tehdä? Elämässä on paljon muutakin ja vähemmälläkin treenimäärällä saa hyvin kehitystä. Aina ei tarvitse vetää överit, joskus riittää tehdä asioita maltillisesti. En kuitenkaan halua luopua minun treeneistä enkä koe että jään jostain paitsi, päinvastoin koen että minulla on sellainen rikkaus minun elämäsäni mitä monilla ei ole, minulla on intohimo ja rakas harrastus jossa kehityn ja jossa minulla on tavoitteita. Urheilu on lähestulkoon aina ollut osa elämäni enkä voisi kuvitella eläväni ilman sitä. Olen myös luonteeltaani sellainen että silloin kun teen jotain niin painan täysillä, kävelen vaikka seiniä läpi jos sitä vaaditaan. Suuri treenimäärän toteutuminen on minulle vain kysymys siitä miten homma saa organisoitu fiksusti, pitää aikatauluttaa asiat niin että elämään mahtuu muutakin kun treenit. Olen myös miettinyt sitä, että pystyisinkö treenaaamaan vielä enemmän jos sitä vaadittaisiin. Vastaus siihen on kyllä, joutuisin vain miettimään minun aikataulut uudestaan. 

Joku saattaa kysyä että miksi teen tätä, miksen voi tehdä vähemmän? Onko treenaamisen ja tarkan syömisen tarkoitus saada hyvän kropan? Minulle treenaaminen on intohimo ja teen sitä koska rakastan sitä. Treenattu kroppa tulee kaupan päälle. Jos treenaisin vain kropan vuoksi kyllästyisin tohuun todella äkkiä. Jos treenaisin vain kropan vuoksi kävisin salilla neljä kertaa viikossa jotta olisi aikaa olla ulkona näyttäytymässä. Minulla ei ole aikaa siihen eikä minua kiinnostaa sitä, haluan treenata :) Rakastan itseäni haastamista ja se olotila mikä tulee kun vetää itsensä ihan piippuun treenillä, se fiilis kun on antanut kaikkensa. Rakastan myös kehittyminen jossain lajissa ja haluan koko ajan mennä eteenpäin. Paikalla seisominen on tylsää. Olen todella määrätietoinen ja tavoitteellinen luonteeltani ja määräpääni on täälä hetkellä sama kun se oli 1,5 vuotta sitten, eli haastaa itseäni lajin parissa ja katsoa mihin pääsen jos pistän kaikki peliin. Kyse on jostain minulle paljon tärkeämmästä asiasta kun kiva kroppa. Jonkun mielestä 1,5 vuotta lajin parissa on lyhyt aika ja niinhän se on mutta jostain on pakko aloittaa.

Minulla on vähän aikaa ollut sellainen olo että pitäisi taas lisätä haastemäärä mutta en halua mennä mihinkään ennen kun olen täysin vakuuttunut siitä että selviydyn siitä myös pitkällä tahtäimellä. Pitää olla hyvä suunnitelma ennen kun lisää työmäärä. No, eilen koin olevani valmis uusiin haasteisiin, lähetin valkulle mailia ja pyysin lisää treeniä, pyysin että saisin treenata jalatkin kahdesti päivässä. Vastaus oli myönteinen ja saan uusi tai osittain uusi ohjelma 8.6 kun menen tapamaan Jaria :D Arvatkaa kuka on innoissaan ja kauhuissaan!?!? Tämä tarkoittaisi omien laskelmien mukaan 10 treeniä viikossa josta jalkoja 4 kertaa tai jopa 6 kertaa (nykyään on 2-3 jalkatreeniä viikossa) + tietty aamulenkit kahdesti. Katsotaan jos homma pysyy sellaisena tai jos Jari tekee jotain muutoksia, 6 jalkatreeniä tuntuu jo aika suurelta määrältä mutta 4 on just sopiva, toki vedän 6 treeniä koiville jos näin on tarkoitsu :) Kaikkeen tottuu! Suunnittelin omat aamurutiinit uudestaan ja kokeilin tänään syöda aamupala vasta töissä treenipäivinä. Vedin palari matkalla salista kotiin, kävin suihkussa ja otin eväät + kakkostreenin tavarat mukaan ja lähdin kävelen töihin. Matkalla töihin join toinen palari ja töissä söin sitten aamupala. Se meni loistavasti ja säästin hurjasti aikaa :) En jaksa raahta hirveän monta ylimääräistä purkkia mukaan joten keitin puuro edellisenä päivänä ja laitoin mukaan purkkiin öljyä, rahkaa ja pilttiä, kyytipojakasi protskusheikki. Se näytti tältä:
Maku oli ihan ok. Ravintohan se vaan on eikä mitään muuta :) Pääasia että homma toimii, mausta viis! Sitäpaitsi pidän kylmästä kaurapuurosta mutta se öljy siinä joukossa ei välttämättä ollut ihan paras ratkaisu, ensi kerralla sekoitan se paremmin puuroon :)

Eväät töihin ja kakkostreeniin
Huomenna on lepopäivä, taas. Onneksi pääsen pian vetämään tuplatreenit jaloille!!! On jotain mitä odottaa.

2 kommenttia:

 1. Oot kyl aina niin pirtee ja vauhtii täynnä että ihan kateeks käy, mistä ihmeestä revit tuon draivin? Monella, etenkin minulla on kyllä paljon opittavaa sun asenteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Camilla, sä oot dieetillä ja mä en. Sen lisäksi minulla on istumatyö ja voin palautua töissä kun istun koneella :) Katsotaan millainen draivi mulla on päällä kun olen kisadieetillä :) Jää myös nähtäväksi miten selviydyn tästä uudesta treenimäärästä...

   Minulla on se vika että oikeasti nautin näistä treeneistä ja saan niistä ihan hirveitä kiksejä, pakko kai on olla näin jos vapaehtoisesti pyytää itselleen 10 +2 treeniä viikossa... Luulen että mun draivi tyulee tekemisen ilosta ja siitä että olen ollut jo pitkään aikaan kunnon treeninarkkari, elämäni pyörii lähinä seuraavan treenin ympäri :) Se on pahentunut vuosi vuodelta ja luulin että valkun hankkiminen rauhoittaisi tilanne... heh... Bullin kanssa ei ihan mennyt näin :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.