Sidor

28.11.2015

Tankkauspäivä ja olkapäätreenivinkki :)

Yo!

Tankattu on ja elossa ollaan :D Laitoin aamulla Jartsalla koodia, että taisi olla onnistunein tankkaus ikinä :D Tankkaus taisi myös tulla tarpeeseen vaikka todellakin epäilin sitä. Haukkari oli mukavassa pumpissa eilen illalla ja vatsa oli pinkeä, mutta olo oli 100% normaali aamulla ja vaatteet tuntuivat oikeastaan löysemmältä päällä kuin ennen tankkausta. Painoa en tsekanut vaan katson sitä alkuviikoolla sitten. 

Vedin liki 700g puhdasta hh napaan, rasva taisi tulla 14g ja protskua reilu 100g. Toisin kuin normaalisti, vedin myös puhdasta proteiinia eilen. Jos valkku käskee niin pitää totella. Sain Jarilta hiilarimäärä ja suunnittelin itse tankkaus, kuten meillä on tapana tehdä.

Teen aina tankkaukset niin, että aloitan päivä aamulenkillä jonka jälkeen syön 7-8 ateriaa. Jokaisella aterialla on riisiä/pastaa/leipää/hiutaleita. Sen lisäksi sitten muita hiilareita kuten hedelmiä, pilttiä, hunajaa jne. Pidin kasvikset minimissä tällä kerralla ja panostin syömään mahdollisimman vähän kuitua ja mahdollisimman paljon nopeita hiilareita. Banskusta ja omenoista tuli aika paljon kuitua ja toki aamun kaurahiutaleista + niistä muutamasta ruisleipäpaloista jotka söin. Muuten söin valkoista riisiä, riisikakkuja, hunajaa, pilttiä jne. Protskut otin puhtaasti valkuaisesta. Suola minimissä ja vettä join todella paljon. Maitotuotteita en syönyt ollenkaan ja jätin tällä kerralla pois kevytjätski. Se taisi olla mulle parempi koska ravsamäärä pysyi matalampana. Riisipuuron keitin veteen jotta imeytyminen olisi paras mahdollinen. Olen hifistelijä, myönnän! Päivä oli aika riisipuurotäytteinen…

Riisipuuroa banaanilla ja riisikakuilla

Uusi hitti mikä ei näytä niin houkuttelevalta… Riisipuuroa banaanilla ja valkuaisvaahdolla. Päälle hieman hunajaa, pilttiä ja marjakeittoa + kanelia. Toimii!!!

Testasin tehdä protskulätty pannulla banaanista ja valkuaisvaahdosta. Siitä tuli täys floppi :D Tuli sekin sitten kokeiltu :D
Vaikka pidin kuidut minimissä niin oli kuitenkin pakko syödä hieman Oulaisen ruisleipää :)

Minulle porkkanat ovat tankkausherkkua. Muuten en niitä syö koksa ne sisältävät paljon sokeria mutta näin tankkauspäivinä popsin mielelläni pari porkkanaa :)
Tein myös makaronilaatikkoa. Teen usein niin, että keitän makaronit, laitan kulhoon valkuaisen ja mausteiden + veden kanssa ja koko setti kypsymään mikroon. Siihen voi toki lisätä jauhelihaa :) Eilen en sitä syönyt lihalla vaan tein lihaton versio. Laitoin mukaan sipulia ja porkkanaa. Oli tosi hyvää!! Söin se päärynäpiltillä :D :D Sekin oli hyvää! Ei taida olla uskottava makuyhdistelmä mutta minusta se oli parempi kuin ketsupin kanssa. En muuten ikinä ole ymmärtänyt MIKSI joku syö ketsuppia… Aivan kamalaa paskaa jos itse sanon :D

Aamulla oli hyvä fiilis ja oletin, että olisi ollut tosi paha ja ähky olo. Väärässä olin ja yllätyin siitä miten litteä vatsa oli. Tein tapojeni mukaan reipas aamulenkki tihkusateessa jonka jälkeen puuro maistui taivaalliselta taas :D Tein hieman hommia kotona ja lähdin sitten salille treenaamaan. Pikkasen olin yllättynyt kun treenivaatteet eivät kiristäneet vaan tuntuivat päinvastoin todella löysältä. Tällainen tankkaus tällä kerralla :)


Vitamiinit vedin normalisti mutta jätin omegat pois. Tarkka kun olen :D
Tein olkapää- ja ojentajatreenin. Lihaspaineet olivat kyllä mielettömät ja enkat paukkuivat kivasti :D 

Olen btw keksinyt uusi lämmittelyrutiini ennen olkapäätreeniä. Hermotus on ainakin kunnossa sen jälkeen ja pääsee treenin kimppuun mukavalla alkupumpilla + alkupoltteella. Eli, ota melko pienet kässärit käsiin. Itse otin 3kg. Vedä niillä 50 viparia sivulle hyvällä tekniikalla, eli puhtaasti lihaksella ja suorilla käsillä niin, että liike lähtee sivusta, ei edestä. Älä päästä olkapäät lepäämääm ollenkaan, eli pidä ne jännityksessä koko ajan. Tämä toteutuu hyvin esim sillä, ettet päästä kädet ihan alas asti vaan jätät muutama sentti vajaaksi ala-asennossa jolloin homma vaikeutuu huomattavasti. Lisäksi suosittelen jarruttamaan liikettä liikkeen negatiivisen vaiheen aikana ja pysäyttämään se hetkeksi huippusupistuksessa. Tätä kun vetää pumpaten niin johan on pumpissa :) Itse suosittelen valitsemaan sellaiset painot, etä saat nippanappa 25-30 toistoa putkeen jonka jälkeen pienillä huililla sitten vetää loput. 

Viparien jälkeen tekee sitten samoilla painoilla ja hetken huilin jälkeen pystypunnerrusta samalla systeemillä. Eli puhtaasti lihaksella ja pumpaten :) 

Huom! Ota oikeasti maltilliset painot. Tarkoitus on lämmitellä lihasta ja hermottaa sitä :) Ei kannata egoilla isoilla painoilla vaan keskittyä siihen, että lihas tekee duunia. Eikä lämmittely saa olla pois itse treenistä vaan pitää tuoda jotain lisää treeniin. Tässä tapauksessa lämmittely takaa sen, että treeni todellakin uppoo hyvin hermotettuun kohdelihakseen ja loukkaantumisriski on minimoitu hyvän lämmittelyn ansiosta. 

Tsekkasin muten kuva otettu perjantaina ennen la kisa. Tässä eka värikerros päällä.


Tässä kuva otettu nyt pari päivää sitten meikän iltakunnosta. Oma silmää mielyttää kyllä enemmän jälkimmäinen kroppa jossa on taas painetta lihaksissa :) Nyt vaan enemmän lihaa tähän tyttöön :)!


Sciteciltä on muuten tullut uusi maku minun lempijuomasta, Scitecin BCAA Expressistä. Maku on Cola Lime. Oli pakko hankkia :) Käytän sitä treenin aikana sekä välipalalla. Sporttimekalta saa!!!

Hyvää viikonloppua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.