Sidor

1.6.2013

Jalkatreeni videona ja pohdintoja läskistä, lihaksista, dieetistä ja omasta ajattelutavasta :)

Tänään oli todella rauhallista Gymillä, veikkaan että kaikki ovat juhlimassa vastavalmistuneita ja ylioppilaita. Muistin äsken että minäkin saan oikeusnotaari paprut yliopistolta mutta ei ole tullut mieleenkään juhlia sitä koska jäljellä on vielä maisteriopinnot ennen kun saan jur.kand. paperit. Sen lisäksi olen todella huono juhlimaan vastaavia tilanteita :D Noh, oli hyvin tilaa treenata!

Sain eka kyykkysarja nauhalle mutta homma ei mennyt ihan putkeen koska videoklippi on väärinpäin mutta se näyttää ihan ok:lta jos kääntää pää vasemalle ;) Huomasin sitä katsoessa miten paljon löysää nahkaa minulla on yläselässä! Ihan mieletön määrä!! Ilmeisesti olen kiristynyt kun näytän tolta. Mietin vaan että mitenköhän kroppa reagoi edessä olevaan painonpudotukseen ja kisadieettiin jolloin oikeasti pitää kiristyä ja jolloin painokin alkaa laskemaan. Painohan on pysynyt samana ja jopa noussut hiukan kevään kiristyksen aikana, paino on tällä hetkellä 86 kg ja pituus edelleen 165 cm. Toivottavasti nahka ymmärtää kutistua! Muuten tulen olemaan rusinan näköinen....


Otin myös jalkatreenin viimeinen kyykkysarja nauhalle. Noiden välissä tuli tehtyä aika paljon muutakin ja jalat olivat mukavassa pumpissa siinä vaiheessa kun pääsin viimeisen kyykkysetin kimppuun :) Ekan ja vimpan sarjan välillä on pieni ero kyykkypainoissa, ylhäällä 60kg+tanko ja alhaalla pelkkä keppi, treeni meni hyvin perille.


Kyllä tässä lajissa pitää olla hiukan erikoinen luonne jotta jaksaa painaa täysillä vuodesta toiseen. Tunnetusti ei riitä että treenaa kovaa salilla, pitää myös syödä oikein, levätä tarpeeksi paljon ja hoitaa lihashuolto jotta palautuu hyvin ja säilyy ilman loukkaantumisia. Pitää olla todella pitkäjänteinen ja motivoitunut. Kroppa ei muutu päivässä. Lihasten kasvattaminen vaati oikeasti aikaa ja jossain vaiheessa sokeutuu omalle kehitykselle jolloin tuntuu siltä ettei mitään tapahdu. Tähän tarvitaan juuri sitä pitkäjänteisyyttä ja motivaatiota jotta jaksaa painaa päivästä toiseen. Jollei ole motivoitunut ei myöskään jaksa painaa täysillä kovin kauan. Jokainen saa motivaatiota eristä asioista mutta itse uskon siihen että jos oikeasti tykkää siitä mitä tekee niin on motivoitunut vuodesta toiseen. Silloin ei tarvitse katsoa motivaatiovideoita YouTubesta tai hakemaan motivaatiota muualta vaan saa iloa siitä että saa painaa täysillä ja oppia uutta omasta kehosta ja laijsta. Itse olen todella motivoitunut, niin olen aina ollut urheilun suhteen koska pidän siitä, rakastan treenaamista enkä ikinä ole kokenut motivaatiopuutetta.

Pitää myös uskaltaa kerätä sitä massaa vaikka kunto löystyy hiukan. Uskon että tämä on monille naisilla kova nakki. Olkaa rohkeita! Kyllä se läski lähtee viimeistän sillon kun päättää mennä dieetille :) Toki massan keräämisessä voi olla maltillinen eikä siinä ole mitään järkeä kerätä hurjia määriä rasvaa, se kostautuu myöhemmin. Itse olen 2011 loppukevään jälkeen keränyt aika hurjasti sitä massaa, sekä rasva- että lihasmassa. En ole ikinä painanut näin paljon :) Pää on tuttunut siihen että paino on lähes 90 kg eikä se 52 kg mikä se oli 2011. Katsotaan miten päänuppi kestää sen että paino alkaa laskemaan kisadieetin aikana, suurin pelkohan on että lihakset lähtee. No, ollaan puhuttu tästä valkun kanssa ja itse olen päättänyt sen, että minulta ei lähde grammaakaan lihasta kisadieetin aikana, päinvastoin aijon kasvattaa lihasta. Uskon siihen että se menee niin miten itse päättää. Jos valmistautuu henkisesti siihen että ollaan dieetillä, energiatasot ovat matalia ja että saattaa lähteä lihasta niin uskon että peli on menettety. Pitää ajatella että kisadietti on se normaali elämä ja ruokavalio, jatkaa lihasten kasvattaminen ja painaa täysillä. Moni asia on pään sisällä ja pitää oppia "aivonpesemään" itsensä jotta ajatustapa on oikea. Itse en aikoo nähdä dieetti dieettinä vaan minun normaalina ruokavaliona, treenit vedetään kuten ennen, eli progressiivisesti ja täydellä höyryllä lihaskasvua mielessä. Eiköhän se sillä menee hyvin :) Näin minä uskon. Toivon itse että saadaan paino nousemaan maltillisesti kisadieetin jälkeen ja ettei kertyy niin paljon rasvaa. Tulen niin pysymään kisan jälkeisessä ruokavaliossa enkä usko että tulen herkuttelemaan sen kummemmin kisojen jälkeen. Päinvastoin, fiilistelen jo tässä vaiheessa sitä, että keho on ns anaboolisessa tilassa dieetin jälkeen ja on hyvin vastaanottavainen treenien suhteen joten suunnitelma on painaa 500% salilla ja kasvattaa nimenomaan sitä lihasmassaa silloin :) Ehkä se on jonkun mielestä turhaa pohtia näitä jo tässä vaiheessa kun varsinainen kisadieetti alkaa vasta tammikuussa. Minun mielestäni on hyvää valmistautua henkisesti tulevaan ja käsitellä asioita jo etuajooissa päässä, se on osa prosessia ja omasta mielestäni todella tärkeä asia varsinkin kun jotain tehdään ensimmäistä kertaa kuten minä tässä tapauksessa. Se, että suunnittelen tulevaa ei tarkoita sitä etten keskityisin tähän hetkeen ja nykyisiin treeneihin, päinvastoin :) Aivossa voi olla monta prosessia menossa samaan aikaan.

Nauttikaa treeneistä ja treenatkaa kovaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.