Sidor

28.12.2015

Kehitystä havaittavissa :)

Heipparalla :)
Huomasin tänään kun vedin treenihoust jalkaan, että reisistä kiristää todella paljon. Oli kyllä aavistuksen liian tiukat minun makuuni. Samat housut ovat tähän asti ollut just sopivat tai jopa hieman löysät. Paino ei kuitenkaan ole muuttunut. Ihme touhua :) Taitaa olla joku massan siirto menossa paikasta a paikkaan b. 
Kuva: Mikko Säteri Image Photo Oy valokuvausstudio
Ohjelmassa oli tänään jalkatreeni. Sain lisätä jokaiseen liikkeeseen joko painoja tai toistoja. Tulee kehitystä. Tein lopussa bulgarialaista kyykkyä käsipainoilla. Jalat tärisivät niin paljon, etten meinanut pysyä pystyssä viimeisiä toistoja tehdessä. Perille menee ja lujaa. Kiitos!

Tsekkasin muuten pari kuvaa eilen. Ensimmäinen on otettu 12.11 ja toinen 27.12. Asento on aika lailla sama, valo eri. Toinen ero on paino, jälkimmäisessä kuvassa on melkein kaksi kiloa painavampi tyttö. Omiin silmiin vaikuttaa siltä, että +2kg on mennyt oikeisiin paikkoihin :) Kuten tiedätte, niin lihas kasvaa melko hitaasti. Jotain on kuitenkin tapahtunut 2010 jälkeen. Painoa on ainakin tullut 20kg lisää :D Treenillä, ruualla ja levolla.


                                                
Nykyinen kauneusideali on lihaksikkaampi ja sporttisempi kuin esim. kymmenen vuotta sitten. Minusta se on kaikin puolin todella terve kehitys. Kun puhutaan fitneksen epätervellisyydestä ja sen terveyshaitosta on ainakin minun näkökulmastani tehtävä ero ftnesskisaajan ja fitnesselämäntavan välillä. Fitness on todella laaja käsite ja kattaa nykyään mm terveellinen ruoka, salitreeni, aerobinen treeni, terveellinen ja liikunnallinen elämäntapa ym. Paljon tuotteita markkinoidaan sanalla "fitness". Fitness on nykyään siis paljon muuta kuin fitnesskisaaja. Väittäisin, että fitness -käsite on 80% muuta kuin kisaaminen. 

Kisaaminen tai oikeastaan kisakireän kunnon saavuttaminen ei ole terveellisemmästä päästä. Peruskausi on sitten eri asia. Silloin keho palautuu ja saa riittävästä monipuolista ruokaa sekä lepoa. Se jos jotain on melko terveellistä. Kilpaurheilu ei ole terveysliikunta, se on fakta. Oliko sitten kyse jääkiekosta tai fitneksestä.

Fitness elämäntapana ja 80% käsitteestä, eli ei fitnesskisaajat on sitten asia erikseen. Asioita voi tehdä monella tavalla ja kun kyse on laajasta käsitteestä niin on vaikea sanoa, että onko se terveellistä vai ei syystä että se kaattaa niin paljon. Lähtökohtaisesti monipuolinen ja puhdas ruoka, liikunta, lihaskuntotreeni sekä aerobinen liikunta on terveellistä. Toki asioita voi tehdä eri tavalla mutta kunhan muistaa sanat monipuolisuus ja kohtuus niin väittäisin melkein, että se on terveellistä :) Suurin kompastuskivi taitaa olla juuri näiden kanssa. Jos treenataan tai syödään yksipuolisesti niin se ei ole terveellistä pidemmän päälle. Fitness on oltava muuta kuin kanaa, parsakaalia ja rahkaa. On olemassa myös muita raaka-aineita :) 

Toinen asia on sitten kohtuus. Jos treenaa liikaa ei palaudu vaikka söisi miten paljon. Tarvitaan myös lepoa. Kohtuus niin treenissä kuin ruuassa on terveellistä ja on myös avain tuloksiin. Liikaa on aina liikaa. Toki liian vähän on myös liian vähän. Ei se rasva palaa eikä pakarat kasva jos jatkuvasti syö alle kulutusta. Eikä se ole terveellistä :) Kohtuus, rytmitys ja pyhä kolmio: treeni-ruoka-lepo. Näitä kun hallitsee niin väittäisin, että fitness on terveellistä, myös pidemmän päälle :)

Minulla btw uusi "herkku". 

- pakastettuja mansikoita ja mustaherukoita 
- Scitecin bcaa express, maku pink lemonade :) saa Sporttimekalta

On muuten törkeän hyvää!!! Laita kulhoon tai mukiin sopivasti marjoja. Ripottele päälle muutama gramma aminohappoja, sekoita ja nauti :) Itse tykkään syödä marjat hieman jäisinä. Tämä on loistava kaveri puurolle tai protskupannarille :) Tai miksei sellaisenaan!


Nyt on levon paikka. Huomenna pitää paukuttaa seminaarityötä, leventää selkää ja käydä Riston hellässä hoidossa. On muuten niin ihmeellistä olla valmistumassa pitkästä koulutuksesta. Tuntuu epätodelliselta ajatella, että monen vuoden lukeminen ja kirjoittaminen yliopiston kirjoilla on loppumassa. Lopputuloksena OTM nimike sekä enemmän lukemista ja kirjoittamista :D 

Ja hei, kun ikää tulee niin kannattaa todellakin investoida omaan hyvinvointiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.