Sidor

21.5.2017

Ulkona olisi kiva pomppia mutta mitä siellä tekisi? Tässä sinulle kokonaisvaltainen ulkotreeniohjelma :)

Se on kesä nyt :D
Tampereella on todella lämmintä ja tämä kehityskaudella oleva treenihullu hikoilee kahden ihmisen edestä. Olen ollut kisaprepillä kaksi viimeistä kesää. Nyt olen kehityskaudella ja ero näkyy varsinkin ruuan määrässä. Onhan se kivaa olla kevyt kesällä :) Se on myös kivaa treenata kovaa ja tehdä kehittäviä treenejä. Kolikolla on aina kaksi puolta. Nautin nyt siitä, että en ole dieetillä tänä kesänä vaan  saan panostaa kunnon kehityskauteen.

Vaikka en ole dieetillä niin viihdyn varsin hyvin ulkona urheilukentällä, portaissa, lenkkimaastossa, vedessä ja nurmikolla. Olin eilen tekemässä reippaan kävelylenkin yhdistetty porrastreeniin. Ajattelin mennä Pyynikin urkkakentälle ensi viikolla tekemään hieman vetoja, loikkia ja esterataa. Tänään oltiin  ulkona reippailemassa kävelyn merkeissä hyvän ystävän kanssa. Ollaan Mariannen kanssa tullut siihen tulokseen, että voidaan yhtä hyvin viettää laatuaikaa ja seurustella palauttavalla kävelylenkillä kun kahvilla. Tänään testattiin molempia. Ensin tunnin kävelylenkki Pyynikillä ja sen jälkeen nestetankkaus Pyhäjärven Kontti pop up kahvilan laiturilla :) Tämä oli hyvä kombo, suosittelen sinullekin! Ystävien kanssa voi myös harrastaa jotain aktiivista, aina ei tarvitse istua pöydän ääressä.

Kesä on lyhyt ja siitä kannattaa nauttia. Toki voi istua terassilla mutta ulkona voi myös tehdä paljon muuta ;) Omat kesät on mennyt saaristossa, metsässä, leikkien, uiden, polkupyörällä, juosten ja treenaten :) Kesä on minusta sen verran lyhyt ettei sitä kannata tuhlata terassiin kun voi tehdä niin paljon muuta.
Lauri Majamaa
Haluaisitko sinä pomppia ulkona nurmikolla, portaissa tai metsäpolulla mutta et tiedä mitä siellä voi tehdä? No minäpä kerron :) Tässä yksinkertainen ulkotreeniohjelma mikä voi tehdä ihan milloin ja missä vaan :)! Ota kaveri mukaan ja menkää ulos jumppaamaan!

Treeni koostu kahdesta liikepatterista. Tee aina yksi liikepatteri kerrallaan, kaikki liikkeet yhtäjaksoisesti jonka jälkeen pidät 30-90 sekunnin palautus ja toistaat patteri 2-3 kertaa kuntotasosi mukaan. Tämän jälkeen siirryt seuraavan liikepatteriin.


2-4 kierrosta:
- takakyykky omalla painolla x 20-25
- askellus eteen x 15 /jalka
- kerähyppy x 20-25
- räjähtäviä ja mahdollisimman pitkiä sammakkohyppyjä x 20-25
- hoover jalkojen nostolla x 15 /jalka

2-4 kierrosta:
- etunojapunnerrus/hyppypunnerrus x 15-25
- linkkuveitsi vatsalle maaten x 15-25
- supermies x 20-25 (jos haluat lisätehoa voit myös koukistaa polvia yläasennossa tai tehdä varjonyrkkeilyä käsillä eteenpäin)
- burpee x 20-25
- dippi omalla painolla esimerkiksi puistonpenkillä tai portaalla x 15 /jalka

Tee lopuksi 2-4 spurttia tasaisella alustalla tai mäessä kestoltaan 30 sekuntia.

Muista juoda vettä varsinkin treenin ympärillä mutta myös päivän aikana ja syödä ruokaa treenin jälkeen :) Hyviä treenejä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.