Sidor

13.5.2017

Sekava päivitys treenaamisesta :)

Hej :)
Olen jäänyt täysin jumiin yhteen biisiin. Kuuntelen sitä ihan koko ajan looppina kotona. Tämä on todella tyypillistä minulle :D Yhdessä vaiheessa kuuntelin Rammsteinia vuorokauden ympäri, silloin oli sentään laajempi valikoima koska kuuntelin ihan kaikki heidän biisejä. Laura aiheutti sen, että aloin kuuntelemaan Enrique Iglesias päivittäin. Nyt kuuntelen Lana Del Ray:n biisi "Music To Watch Boys To" https://www.youtube.com/watch?v=5kYsxoWfjCg. Taitaa olla joku kevätvillitys :D Hyvä biisi on!

Kuuntelen aina yhtä biisiä ihan puhki. Se on huono tapa :D Poikkeus tästä säännöstä on kaikki kasaribiisit, niihin en kyllästy ikinä. Se johtuu varmasti siitä että olen syntynyt 80 luvulla :) Leonard Cohen, David Byrne, David Bowie, Cyndi Loper, New Orders, Joen Jett ja ja ja… Onhan niitä :)

Mutta Rammsteinin kaikki biisit antavat aina todella hyvän potkun ennen treeniä :) Rammstein soimaan niin voi olla varma siitä että kyykyt sujuu :)Lauri MajamaaTörmäsin eilen yhteen hyvään ystävään salilla. Hän kulkee kepeillä johtuen polvivammasta. Itse olen treenanut laastarilla ja nahkahanskalla tämän viikon jotta kämmenessä oleva avohaava ei menisi pahempaan suuntaan. Moni olisi jättänyt treenit tekemättä kaverini tilanteessa. Moni on myös kehottanut minua olla treenaamatta käden takia. Onneksi löytyy aina tapoja liikkua ja treenata vaikka on joku pikku vamma/haava. Hieman kun käyttää luovuutta niin pystyy treenaamaan pahemmallakin vammalla. Jos jalka on poikki on hyvä tilaisuus vahvistaa keskivartaloa ja tehdä yläkroppapaioitteisia harjoitteita. Jos käsi on rikki niin löytyy miljoona tapaa treenata :) Jos ei muuta niin voi keskittyä tukilihasten vahvistamiseen ja fyssariharjoitteisiin.

Minulla oli pitkä treenikielto muutama vuosi sitten. Minulla oli silloin kuitenkin muutama fyssarihorjoitus mikä minun piti tehdä. Moni harjoitteista oli romppareille. Se oli hyvä tilaisuus vahvistaa niitä kunnolla :) Nykyään minulla on sen verran hyvin kehittyneet rompparit että olen saanut siitä palautetta usempaan otteeseen. Yksi osteopaatti taisi sanoa ettei hän ole ikinä nähnyt niin isot rompparit naisella :D Usein rajoite jonkun asian suhteen antaa hyvän tilaisuuden kehitämään osa-alue mikä ei normaalisti kehittäisi.  Jos tahtoo niin löytyy aina keinoja saada kroppa töihin :)!
Mikko Säteri
Tämä viikko on mennyt todella nopeasti. Olen ollut aamut Ikurissa pomppimassa, päivät työn kimpussa ja illat puntilla. Ja hei :D Eilisen ilot:

- tulin jaloilla alas voltissa ja jäin jaloille seisomaan :D en siis jäänyt kyykkyyn istumaan tai lentänyt nenälle :D
- tein dippi omalla painolla 3x7 toistoa. Viime viikolla meni vain 5x5, eli sain tehty pidemmät sarjat :)
- renkaat tuntuivat kevyeltä ja sain vihdoinkin takaketju tekemään enemmän töitä kun etuketju :)
- hoover lisäpainolla oli taas kevyt ja Olli käski lisämään painoa. Lopputulos oli 3x60sekx45kg.

Juttelin tänään hyvän ystävän kanssa puhelimessa. Yksi aihe oli keskivartalo ja sen vahvistaminen. Moni on kysynyt minulta miten treenan keskivartaloa ja miten sitä kannattaa vahvistaa. Vastaan aina siihen että keskivartalo vahvistuu parhaiten treenaamalla sitä :) Monipuolisuus on myös tässä tärkeä. Core voi treenata monella eri tavalla eikä siihen tarvita lisäpainoja mutta toki sitä voi treenata myös painoilla.Lauri Majamaa
Muutan itse tapoja miten treenan keskivartaloa. Tällä hetkellä teen 1-3 harjoitteita jokaisen treenin yhteydessä. Vaihdan rohkeasti tapoja sekä liikkeitä koko ajan. Harvemmin teen mikään liike failureen vaan jätän aina muutama toisto varastoon. Lisäksi keskityn keskivartalotukeen ihan koko ajan päivän mitaaan, teen hengitysharjoituksia jne. Omasta mielestäni minulla on maailman surkein ja heikoin pito keskivartalossa. Moni on eri mieltä. No, onneksi saa olla eri mieltä asioista :D

Eilen treenasin keskivartaloa kahteen otteeseen. Ensin aamulla Ikurilla jolloin tein muutama aktivointiharjoite syville vatsalihaksille ennen treeniä. Treenin aikana keskityin jatkuvasti coreen ja lopsuksi tein pari liikettä poikittaisille omalla painolla vahvistusmielessä. Olin iltapäivällä salilla treenamaassa käsiä. Treenin päätteeksi tein:
- 3x60 sek lankkupito lisäpainolla
- 3x 10-20 jalkojen nosto roikkuen
- 3x 10 voimapyörä

Ja hei, keskivartalo voi vahvistaa myös muilla keinoilla kuin perinteisillä keskivartaloliikkeillä :) Netti on täynnä hyviä harjoitteita, niitä voi hyödyntää jos oma mielikuvitus loppuu. Kunhan tekee eikä jätä tekemättä ja saa hyvä tuntuma niin eiköhän homma etenee :D Lihas vahvistuu treenaamalla sitä monipuolisesti.


Nyt tuli todella epäjohdonmukainen päivitys. Sorry!

Oikein hyvää viikonloppua sinulle :)! Nauti ulkoilmasta, rentoudu ja muista soittaa äidille äitenpäivänä :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.