Sidor

12.6.2017

Treenikuulumisia :)

Hellurei :)!
Tampereella sataa ja istun hakkaamassa konetta kotona. Aloitin päiväni Ikurin liikuntahallissa ja taisin tehdä uusi henkilköhtainen ennätys hikoiulun määrän suhteen :D Ainakin nestekierto pelaa. Ei saa valittaa.

Oltiin eilen hyvän ystävän kanssa uimassa Rauhaniemen kansankylpylässä. Näin ei-Tamperelaisena löysin kyseinen paikka Anna Kilpeläisen kautta viime keväänä. Saaristolapsi jäi heti koukkuun. Rauhaniemen kalliot ja aallot oli tämän treeninarkkarin rauhoituskeino viime kesällä jolloin olin kisadieetillä. Kortisolitasot laski aina heti kun menin Rauhanimeen uimaan. Taisin olla siellä melkein joka ilta :D Joko vedesä tai kalliolla istumassa. Se oli kaikin puolin toimiva keino päästä hetken pois omasta kuplasta.

Oltiin tosiaankin eilen uimassa ystäväni kanssa ja pakko todeta että kyllä vesi oli KYLMÄ :D Mittari näytti 15 astetta mutta se tuntui paljon kylmemmältä kun talvella jolloin oltiin avannossa. Pitää mennä ensi sunnuntaina taas tsekkaamaan jos vesi on yhtä kylmä :) Pitää ajatella positiivisesti ja ottaa se ööö….. kylmähoitona :D


Treenirintamaalla kulkee hyvin. Olen edelleen mennyt melko runsaalla treenimäärällä ja kehoa kuunnellen. Voikkareenejä tulee neljä viikossa ja punttia viisi. Aerobista tulee jonkun verran ja huoltoa paljon. Olen nyt kuunellut kehoa erityisen tarkasti ja ottanut ylimääräsiä lepopäiviä kun kroppa sen on vaatinut. Olen treenivuosien myötä oppinut sen, että kehoa kannattaa kuunnella tarkasti ja myös uskaltaa toimia sen mukaan. Kroppa osaa kyllä kertoa jos jotain pitää muuttaa.

Ajattelin nyt vähentää puntit neljään kertaan viikossa jolloin saisin tungettu toinen lepopäivä treeniviikkooni. Lepoa ei kannata laiminlyödä pidemmän päälle ja olen nyt jonkun aikaa treenanut niin, että viikossa on ollut vain yksi kokonainen lepopäivä. Se on minulle liian vähän pidemmän päälle joten päätin napata yksi puntti pois. Kehitys vaatii harjoittelua mutta myös lepoa. Toki sitä on ollut mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei haittaisi jos sitä olisi hieman enemmän :) Jari Mentulan sanoja lainaten niin "Hullu saa olla, mutta ei tyhmä".

Sain viime viikolla s-postia Varalan urheiluopistolta liittyen valmentajan ammattitutkintoon. Lisää koulutusta luvassa taas syksyllä :) Tällä kerralla omassa kaupungissa. On muuten siistiä kun en tarvitse matkustaa koulutuksen perässä Rovaniemeen, Turkuun tai Jyväskylään! Innolla odotan sitä että pääsen laajentamaan taitojani valmentajana :) Hyvässä seurassa.

Nyt pitää valmistaa eväitä huomiselle ja sen jälkeen lähteä takaisin WFC:lle ohjaamaan innokkaita valmennettavia.Huippens alkanutta viikkoa Sinulle :)! Muista liikkua, levätä ja syödä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.