Sidor

14.10.2015

Hyvin menee :)

Moikka :)
Pitkä bloggaustauko takana :) Sorry! 

Otin kisojen jälkeen aika iisisti ja annoin kehoni palautua, tai no juu, aloittamaan palautumisprosessin :) Tuskin se nyt on palautunut 100% vielä. Viime viikko oli ensimmäinen ehjä treeniviikko jolloin tein 5 treeniä. Kisojen jälkeen tuli pieni flunssa ja pelaan mieluummin varman päälle, varsinkin nyt kun on influenssakausi ja kroppa muuten vastaanottavainen. Nyt uskallaan taas treenata normaalisti :) Aamulenkit on ollut mukana koko ajan. 30-60 min liki joka aamu. Tehot ja kesto vaihtelee ja vähennän/ lyhennän niitä progressiivisesti.

Lisättiin ruoka heti kisojen jälkeen ja paino ei juuri reagoinut siihen. Kävin Jarilla viime viikon alussa ja kunto näytti ilmeisesti sen verran hyvältä, että tuli vastaava ruokalisäys pääasiassa hiilareista. Nyt alkaa olemaan ruokaa taas. Toki pitää lisätä vielä mutta malttia malttia ja kunnon mukaan. Paino on nyt noussut pari kiloa kun koneeseen on tullut hiilaria ja lihaspaineet palaavat. Kreatiinikin tuli takaisin ja se sitoo nestettä jonkun verran. Paino taitaa tällä hetkellä olla noin 65,5kg ja oli alimmillaan 63,4kg. Kisoista on pian neljä viikkoa eikä Jari ole hypänyt kattoon vielä painonnousun suhteen :D Jos ollaan ihan rehellisiä niin tuli tänään palautetta kadun toiselta puolelta, eli Jarilta, että voisin himmata hieman sen vaan ja miettimisen kanssa :D Vastasin siihen, että kun ollaan sovittu, että paino pysyy liki samana, niin otan sen myös kirjaimellisesti ja seuraan sitä sekä ilmoitan muutoksista. Tunnollinen kun olen :D Jarin sanoja lainaten niin "homma voi joskus mennä hieman yli….. :D". No, parempi olla ylitarkka kuin syödä yli :D Näin ainakin minun mielestäni. Ja kuten itse totesin, niin tuskin olen päässyt läskistymään kamalasti kun en ole syönyt ohi kertaakaan ja haukkarisuoni näyttä naamansa aamulla kun herään, treeneissä sekä muutenkin. 
Keskityn nyt rastiin jääneisiin opintoihin ja omiin valmennettaviin jotta voisin lähteä seuraavalle kisadieetille rauhallisin mielin niiden suhteen, silloin kun sen aika on. Päätin sen, että maisteripaperit pitää olla kädessä viimeistään ensi vuoden loppuun mennessä ja se tarkoittaa sitä, että nyt pitää paukuttaa lakitekstiä ja lujaa :D Onneksi treenit tuovat hyvän tasapainon lukemiseen ja omat valmennettavat tuovat enemmän tasapainoa. Elämässä pitää olla paljon erilaisia asioita :) Ei pelkkää fitnestä, eikä varsinkaan mikä jäätävä juristiuraputki jossa painaa duunia 24/7 ja kortisolitasot paukkuu :D Kaikki kolme sopivin määrin niin homma toimii!

Huomenna pääsen taas Jannan ripsihuoltoon. Nyt tulee kyllä tarpeeseen koska lisäripset kisoissa teki tehtävänsä pidennyksien osalta ja minulla on muutenkin ikävää Jannaa :) Janna tekee pidennyksia ja muita hoitoja Kauneuspiset Aliaksella (Esthetic Spa) Tampereen keskustassa. Hinta-laatusuhde on varsin hyvä. Tai siis laatu todella hyvä ja hinta on ainakin minun mielestäni melko alhainen. Suosittelen!!

Perjantaina on kuvauskeikka Turussa. Siihen menee koko päivä kun päästään Lauri Majamaan kanssa hommiin. Paikka on Studio X. Mitäköhän tästä tulee kun kaksi mainonnansuunnitteljaa (ad/TurkuAMK) pääsevät vauhtiin. Sanotaan että oikis tappoi luovuuden. Minun kohdallani menee toisin. Mitä enemmän luen esitutkintalaki (ETL), sitä enemmen ideoita saan :D Luovuuteni kukkii siis tällä hetkellä! Ja kyllä, olen myös koulutukseltani mainosalan ammattilainen. Papereita riittää :D Mainosgraafikko/Ad/medianomi, kansantaloustiedettä, laskentatoimi, liikunta alan ammattitutkinto (fitness- ja ravintovalmentaja), oikeustieteen kandidaatti ja pian OTM, eli juristi. Mitä sille voi, kun pyrkii eteenpäin koko ajan, on nöyrä ja haluaa oppia koko ajan :) Jos näillä sitten pärjäisi hetken. Lisäopinnot sitten varatuomarin sekä liikunta-alaan liittyvien lisäkoulutuksien kautta. Haluan nimittäin tarjoa valmennettavilleni parasta ja miksei auskultoida kun kerran voi :D No, asia kerrallaan. Ensin gradu pakettiin ja valmennettaville sitä parasta valmennusta :D Ja töitäkin pitää tehdä. No, onneksi voi opiskella kun työtilanne Suomessa on mikä on tällä hetkellä, eli aika kuiva :D

P.s. muut liikunnan alan ammattilaiset. Muistakaa sopimukset, varsinkin valmennussopimus!! Tehkää sitä riskihallintaa ja älkää oppiko kantapään kautta. Sopimus hyötyy parhaimillaan molempia osapuolia. Oma valmennussoppari antaa turvaa sekä valmennettavilleni että minulle mahdollisissa ongelmatilanteissa. Ongelmia pyritään aina välttämään mutta jos niitä tulee, on hyvä olla kirjallinen sopimus jotta päästään yhteisymmärrykseen asiasta mahdollisimman pienellä vaivalla. Helppo toimenpide mistä voi olla suuri hyöty ihan vaan silloin, kun valmennettava saapuu treenipaikalle ja valmentaja on myöhässä. Miten kauan kannattaa odottaa ja milloin on oikeus poistua paikalta ilman, että yksi treenikerta katsotaan kätetyksi? Toinen esimerkki on loukkaantumiset, kuka on vastuussa? Motivaatio loppuu kesken valmennusta, onko velvollinen maksmaan valmennusmaksu? Valmentaja ei hoida työnsä, mitä valmennettava voi tehdä? Mitä jos ei suorita valmennusmaksu tai millaisesta valmennuskesta on ylipäätänsä sovittu ja mitä sihen kuuluikaan :D Näitä on paljon. Kirjallinen soppari on hyvä, haittaa siitä ei ole jos se on hyvin tehty. 

Tässä kuva minun treenin jälkeisestä ateriasta, riisipuuroa, banaania ja eheheee… riisikakku :D Minä tiedän, dingdong!

Kaveriksi kanaa ja kasviksia :)

Lopuksi vielä hieman valmennusasiaa. Nyt olisi tarjolla hyvinvointivalmennusta. Valmennus on suunnattu kuntoilijoille jotka haluavat panostaa omaan jaksamiseen sekä hyvinvointiin. Tämä on loistava investointi tulevaisuutta ajatellen. Kyse ei ole ihmedieetistä vaan siitä, että aidosti saa muutosta omiin elämäntapoihin. Minun valmennettavat eivät syö pelkkää rahkaa :D Monipuolisuus on minusta todella tärkeä asiassa kuten myös kohtuus. Syödään riittävästi, monipuolisesti ja kouhtuullisesti sekä aivan tavallista ruokaa. Siihen kun lisää liikunta oikeassa muodossa sekä stressihallinta ja hyvin nukutut yöt niin voi jo aika hyvin :) Kiinnostuitko elämäntapamuutoksesta? Jos vastaus on kyllä, laita koodia mulle info@thundertrainingnutrition.com. Pidän valmennettavien määrä pienenä, mutta vielä mahtuu porukkaa mukaan :) Niin juu, tiimikllä on pt Turussa ja Helsingissä joten ohjauksia saa halutessa myös muualta kuin Tampereelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.