Sidor

6.3.2016

Flunssa- ja vammapäivitys :D

Huh! Flunsassa ollaan ja pää on täynnä räkää :D Flunssa vol 2 menossa täällä. No, taisin olla kipeänä viimeksi viime talvena joten olen kiitollinen siitä ettei se vaiva useammin :) Lepoa kehiin vaan ja sitä saamarin malttia. Maltti ei ole vahvuuteni mutta nyt on pakko levätä ettei tauti pitkittyy. Minulla on nenäkannu kovassa käytössä ja olen nauttinut ulkoilmasta. Suosin pieniä kävelylenkkejä jos en ole niin kipeä että jousun makamaan sängyssä. Näin aineenvaihdunta pysyy vilkkaana ja lima kiertää hyvin :)

Puhuttiin ystäväni kanssa yksi päivä aiheesta vammoja/virheasentoja. Homma lähti siitä kun vedin hänelle ohjaus ja kommentoin sitä, että hänellä lähtee kroppa kiertämään varsinkin viimeisissä toistoissa ja lantio näyttää hieman vinolta seisoma-asennossa. Kysyin jos hän on kiinnittänyt huomiota asiaan. Kerroin omista virheasennoistani sekä ongelmista ja saatiin todella hyvä keskustelu siitä miten usein ajatellaan, että kaikki muut ovat 100% symmetrisiä ja ilman ongelmia. Totuus on kuitenkin se, että suurimmalla osalla on jonkun tasoinen vamma. On virheasenotoja, kulumia, vammoja, jäykkyyksiä, pullistumia jne. Itse en puhu omista kovin paljon koska en koe että ne paranevat valittamalla :D Tiedostan hyvin kaikki omat ongelmakohdat ja mistä ne johtuvat, työstän niitä jatkuvasti ja tiedostan niitä jolloin myös pystyn elämään niiden kanssa. Itse en näe että ne ovat ikuista vaan hetkellisiä. Asenne ratkaisee tässäkin :)

Nämä ovat minun suurimmat ongelmat. Melko pieniä ovat ja pystyn vaikuttamaan jokaiseen :)

- nilkoissa on pieni puoliero liikkuvuuden suhteen mikä vaikuttaa moneen asiaan myös yläkropassa. Tähän pystyy vaikuttamaan paljon omalla työllä :)
- lonkankoukistajat menee herkästi jumiin jolloin asento muuttuu… venyttelyä, sähköpöytä, tiedostaminen, vähemmän istumista, hyvä keskivartalotuki jne. Tähän pystyy hyvin vaikuttamaan itse
- lantio kiertää. No, tämä kun tiedostaa niin osaa kontrolloimaan sitä melko hyvin :)
- oikea olkapää työnty hieman eteenpäin. Kiitos päätetyö… tiedostaminen, tukilihakset kuntoon, lapatuki, kiertäjäkalvosimet, serratus anterior jne sekä se, että pitää rintalihakset sekä muun sisäkiertoon vaikuttavat lihakset ei-kireänä.

Olen todella kiitollinen siitä ettei ole pullistumia, polvivammoja tai muuta :)!

Avauduin viime viikolla Terolle siitä miten polveeni sattuu kyykätessä. Tai en avautunut vaan jousuin myöntämään sitä ja sanomaan sen ääneen. Pelkäsin tietty kulumaa ja sanoin että ehkä olisi fiksuinta mennä kuvaukseen sekä hyväksyä sen, etten ole parikymppinen enää.

Tiedän kuitenkin että moni polvikipu johtuu lihaskireykistä. Itsellä sattui polven sisäpuoli ponnistusvaiheessa (kyykky muu). Minulla on myös ollut reidet todella kireänä tämän talven aikana johtuen liukkaasta kelistä sekä aamulenkeistä, kovista treeneistä ja muusta. Olen toki venytellyt ja huoltanut niitä paljon mutta aina se ei riitä. Varsinkin räätälinlihas on ollut kovilla ja todella kireä. Veikkaan, että se johtuu leveästä prässistä sekä istumisesta. Myös nelipäinen reisilhas on ollut harvinaisen kireä. Puhumattakaan pohkeista, hamstring-lihaksista, perseestä, pulijänteine- & puolikalvoine lihas ja jalkapohjista. Kun nämä ovat riittävän kireitä niin alkaa tuntumaan polvessa. Kävin viime viikolla Samu Tuhkasaarella jalkahieronnassa. Samu totesi, että on todella kireitä lihaksia. Tunnissa saatiin etureidet sekä räätälinlihas pehmeämpään kuntoon. Toinen tunti meni pohkeisiin sekä takareisiin. Vielä olisi pakarat ja alaselkä edessä kunhan tauti menee ohi. Enää ei ole polvi kipeä :)

Eräs valmennettava kysyin minulta jonkun aikaa sitten "olet pysynyt terveenä ilman loukkaantumisia tai vammoja?". Vastasin siihen että juu, tai onhan niitä ongelmia mutta en jaksa puhua nistä tai valittaa, ei ne siitä parane :D Aina kun tuntuu siltä, että olen maailamn epäsymmetrisin ihimen ja kaikki paikat kolottavat ajattelen niitä, joilla oikeasti on kulumia, pullistumia tai oikeita ongelmia. MYös nämä ihmiset treenaavat, kilpailevat ja elävät vammojensa kanssa. Itse olen joka päivä kiitollinen siitä, että olen näin terve ja saan sekä pystyn liikkumaan! Liikuntakyky on lahja, muistakaa se!!!

Ihanaa sunnuntai teille! Ollaan kiitollisia siitä mitä meillä on eikä valiteta siitä mitä meillä ei ole tai mitä rajoittaa meitä. Jos tahtoo niin pystyy ja aina löytyy keinoja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.