Sidor

5.2.2016

Muutoskuvia, juttua arkiliikunnasta, tekniikkaopastusta ja ruokavinkkejä :)

Moikka!
Huippu päivä takana :) Ensin oma treeni ja sen jälkeen tekniikkaopastusta parille valmennettavalle. Minulla on jonkun verran valmennettavia jotka ovat Online valmennuksessa siksi, että asuvat niin kaukana ettei lähivalmennus onnistu. Käytetään paljon kuvia ja videoita sekä tietenkin s-posti ym. 

Tänään yksi ulkomailla asuva valmennettava tuli Tampereelle treenaamaan ja tsekkaamaan tekniikoita. Oli kyllä niin huikea fiilis nähdä ihminen livenä jonka kanssa on ollut tekemisessä jo 17 viikon aikana ja vihdoinkin päästä hieomaan tekniikoita realimaailmassa :)! Saatiin pienillä jutuilla moni asia parannettu. On kuitenkin pakko myös todeta sen, että yllätyin siitä miten hyvin ollaan saatu tekniikat kuntoon netin välityksellä :) Loppupeleissä oli melko vähän korjattavaa, pääasiassa hienosäätöä :) Kiitos nykyaika!Olen viime aikoina miettinyt paljon sitä, miten nyky-yhteiskunta passivoituu koko ajan. Tai passivoituu on ehkä väärä sana mutta tarkoitan sitä, että nykyihminen liikkuu melko vähän ja viettää todella paljon aikaa joko tietokoneen, kännykän tai tv:n äärellä. Ruutuaikaa ja istumista tulee paljon. Tämä näkyy myös vahvasti työssäni valmentajana. On kireyksiä, virheasentoja, lapatuki heikko, olkapäät työntyneet eteenpäin, lonkankoukistajat jumissa, keskivartalotuki heikentynyt jne. Lista on loputon. Jumit ja kireydet näkyvät hyvin kun pitää treenata. Ylätalja, vipunnostot, punnerrukset ja kyykyt ovat todellisia kireyspaljastuskoneita :D Näissä huomaa heti jos on puolieroja tai jumeja. Itse joudun viettämään paljon aikaa koneella ja se tarkoittaa myös paljon kehonhuoltoa, keppijumppaa, tukilihastreeniä sekä sen, että tiedostan asioita. Jos itse saisin valita niin heittäisin tietokone ja kännykkä ulos ja eläisin ilman :D Damn, ei taida onnistua nykymaailmassa. No, pyrin viettämään mahdollisimman vähän aikaa näiden parissa. 

Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos tekee päätetyötä, ajaa autolla töihin ja istuu sohvalla kotona niin ei riitä, että käy salilla sen tunnin kolmesti viikossa tai muuten treenaa. Vaikka miten monipuolista harrastaisi sitä liikuntaa. Ihminen tarvitsee myös aktivitetiä arkeen ja sitä arkiliikuntaa. En puhu liikuntasuorituksista vaan siitä, että esim siivoa kotona, menee kauppaan, valmistaa ruokaa ja pesee pyykkiä, ulkoiluttaa koiraa tai tekee lumitöitä. Liike on lääke ja ihminen on tehty liikkumaan, ei istumaan. Olkaa aktiivisa ihmiset :)! 

Minulta pyydetään jonkun verran ruoka-ohjeita arkeen. En ole mikään kulinaristi mutta tässä varsin helppo tapa valmistaa kanaa. Lopputulos on hyvä. Ainakin minun mielestäni :)+


++Anna kiehua matalalla lämmöllä 1-3h. Lopputulos:Tässä kuva minun välipalasta eilen. Kananmunia, vihanneksia, omena ja pähkinöitä :) Mikron kautta naamaan!
Puhuttiin tänään Aapon kanssa bodarisyndroomasta, eli siitä, että sokeutuu omalle kehitykselle. Tsekkasin hieman kuvia minun ja Jarin valmennussuhteen alusta. Meinsin kuola nauruun ja häpeen! Hetken mietin, että kehtaanko julkaista mutta ehkä joku saa siitä tsemppiä ja onneksi noi ekat ovat historia joten päätin julkaista.

Ekat kuvat vuodelta 2012 ja 2013. Nykykuvat otettu eilen.
Joten, ikinä ei saa luovuttaa!!! Kyllä se kroppa vaan muuttuu mutta hidasta se on. Todella hidasta :D Asia helpottaa huomattavasti sen, että on valmentaja mukana jolloin itse ei tarvitse kuin noudattaa ohjeita ja luottaa siihen, että muutoksia tulee. Yksin tätä ei tehdä :) Tai harva pystyy tekemään yksin juuri siitä syystä että sokeutuu tai tekee liian paljon, tai liian vähän, liian paljon samoja asioita, ei huomaa omia virheitä jne. Valmentaja on usein korvaamaton myös siksi, että näkee asiat ulkopuolisen silmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.