Sidor

10.12.2014

Volyymiviikko, jalkahierontaa ja BMI:stä mielipide

Heippa :)

Täällä on volyymiviikko menossa. Toistoja riittää siis muillekin jakaa. Tykkään silti ihan hulluna siitä. On niin sanotusti tekemisen meininkiä. Ainut huono puoli volyymiviikon kanssa on treenien määrä. Niitä on nimittäin vain neljä. Pitää siis treenata sen verran kovaa, että pärjää niillä :)

Tein tänään reidet volyyminä. Oikeastaan ohjelmassa on lähinä takaosastolle suunnattua settiä mutta toki ne etureidetkin väkisin aktivoituu. Perse oli hyvässä pumpissa jo heti alkuun :D Sain fiilistellä mun uuden kaverin kanssa, Reverse Hack. Viisi kovaa sarjaa lyhyillä palautuksilla. Hacki oli tämän näköinen sen jälkeen, otsahiki? Minäkö :D :D?!?!


Tuli himan koomminen tilanne treenin lopussa kun piti vääntää koukistus maaten. Laitteessa oli nimittäin joku vika. Se jäin aina jumittamaan liikkeen puolessavälissä vaikka painoja ei ollut edes paljon. Tyhmä laite!!!! Avauduin siitä kanssatreenaajalle. Hänkin meni testaamaan laitetta. Ei siinä mitään vikaa ollut vaan vika oli mun jaloissa :D Oli treeni ilmeisesti mennyt perille. Hehee....


Jumpan jälkeen pääsin Jukan hellään käsittelyyn. Jalkahierontaa. Jukka on hc-mies. Sattui ihan pirusti mutta kyllä oli jalat kevyet sen jälkeen. Takareidet oli kuulema kireämmässä kunnossa kuin etureidet. Mahtaako johtua siitä, että mä treenaan pakaroita ja takareisiä kahdesti viikossa ja etureisiä kerran... ;) Huomenna sitten lepoa ja palauttavaa aerobista Pyynikillä niin eiköhän koivet pääse palautumaan. 

Treenin jälkeinen ateria. Chilikanaa, jasmiiniriisiä, valkuaista, tuoreita herkkusienia ja kurkkua :) Olen päässyt ruokakuvien makuun :)


Niistä puhuen niin yritin tehdä protskupannaria. Ei ollut niin hyvännäköinen lopputulos, mutta ihan ok:n makuinen. Ei se silti rahkan voittaa. Tossa on valkuaista, heraisolaattia, suolaa ja päällä marja&rahkasekoitus.

Laskin eilen huvikseni BMI:ni. Tulos oli 31,22. Merkittävästi ylipainoinen :D Sitten laskin BMI:ni siltä ajalta kun olin Jarin sanoja lainaten "elävän luukasan näköinen". Tällöin tulos oli 19,1, normaali painoinen. Pakko taas todeta, että BMI ei todellakaan sovellu urheileville ihmisille indikaattorina siitä, missä kunnossa on. Minusta se ei ole muutenkaan kovin hyvä, jos selvästi alipainoinen ja ei todellakaan kovin lihaksikas ihminen on laskurin mukaan normaalipainoinen. Jos katsoo kuvia, niin täsmääkö tulos :D? Toki olen tällä hetkellä aika muhkeassa offikunnossa, lihasta on ja niin läskiäkin, mutta olen todellakin enemmän "normaali" kuin ekassa kuvassa joilloin BMI laskurin mukaan oli "normaali painoinen". Onneksi en välitä kovin paljon kehon perinteisistä mittausmenetelmistä. Vaakalukema, BMI, kehonkoostumusmittaukset jne. Luotan omaan peilikuvaan, valokuviin ja varsinkin valmentajani silmiin. Muistakaa ihmiset, ja varsinkin nuoret naiset, BMI laskuri ei kerro absoluuttista totuutta omasta kehosta :D BMI 19,1, paino 52 kg, pituus 165 cm

BMI 31,22, paino 85 kg, pituus 165 cm


Ensi viikolla olisi luvassa uusi reissu Rovaniemeen, Lapin urheiluopistoon. Luvassa on biomekaniikka, liikuntalääketiedettä, aktiiviinen venyttely ja faskian itsehoitotekniikat, ohjelmoinnin perusteet, kehon koostumuksen mittausmenetelmät (katsotaan jos olen ihan pihalla yllä kirjoitetun kanssa). Erittäin mieleenkiintoinen lähijakso luvassa siis :)!! Niin juu, onhan meillä anatomian osatenttikin sekä paljon muuta :) Koulutus on kyllä kaikin puolin yllättänyt mut positiivisesti!


Mun kalkkitabut pääsi loppumaan :( Pitää laittaa koodia Vermanille. Näitä popsin nälkääni :D Jos on nälkä niin syön noita ihanan makuisia purutabuja. Harmi ettei niitä voi vetää loputtomasti :D Niitä saa apteekeista, suosittelen todellakin!! Toi sitrus ja marja on herkkua ;)


Ensi viikolla on myös kuntotsekkitime. Katsotaan jos homma on mennyt ihan perseelle :D No tuskin on. Lähetän Jartsalle sen verran usein kuntokuvia että olisin kyllä saanut kuulla jo jos kunto olisi mennyt huonompaan suuntaan. Mulla on hieman sellainen fiilis, että ukko antaa mulle viides treeniohjelma testattavaksi :D :D Melkein kuin jouluaatto!!!


Hyviä treenejä teille!! Reenatkaa niin, että "laitteissa on joku vika" ;)

8 kommenttia:

 1. Täällä toinen pläski, BMI samoissa ku sun. Mulla on In-Body mittarin mukaan lihasmassaa 36kg :D
  Terveystarkastuksessa kieltäydyin menemästä vaakalle ja käskin katsoa olenko liian pläski...
  Ei tosiaan voi urheilijan kroppaa arvioida bmi:n mukaan, peili on riittävä mittari.

  Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on :) Mä myönnän kyllä sen, että mulla on läskiä ja olen varmasti myös ylipainoinen. Mutta ei se silti ole mulle hyvä mittari siitä, että milloinko pitää menä dieetille tai olla huolissaan omasta kehonkoostumuksesta :D

   Luotetaan siis peilikuvaan jatkossakin :)

   Poista
 2. Kirjoitatko joskus siitä sun koulutuksesta Rovaniemellä? Mikä susta tulee? PT? Liikunnanohjaaja? Minkälaista opiskelu on? Onko lähikertojen välillä paljon omatoimista opiskelua?

  VastaaPoista
 3. Moikka! Voin ehdottomasti kirjoittaa siitä enemmän :) Lyhyesti niin käyn Lapin urheiluopiston järjestämä yhteistyössä IFBB:n ja Jaana Kotkasalon kanssa koulutus nimeltään Fitness- ja ravintovalmentajakoulutus. Koulutus on 1,5 vuoden pituinen ja lähijaksoja 12. Paljon etäopiskelua ja todella tiiviitä lähijaksoja jolloin tehdään liki 12h päiviä. Siitä tulee liikunta-alan ammattilainen, fitness- ja ravintovalmentaja. Kouluttajina toimii eri alojen asiantuntijoita ja panostetaan paljon turvallisuuteen.Tällä hetkellä ohjelmassa on paljon liikuntalääketiedettä, biomekaniikkaa, fysiologia, anatomia, toiminnallista harjoittelua, faskiahoitomenetelmiä, kehonhallintaa jne. Voin tehdä siitä kattavampi juttu päivityksessä :)

  VastaaPoista
 4. Hei Dea! Olisin kanssa kiinnostunut kuuulemaan kokemuksia koulutuksestasi sillä olen itsekin harkinnut tuota samaa koulutusta vaihtoehtona noille muille PT-koulutuksille mitä on järjestetty kauemmin. Suosittelisitko siis koulutusta ? :) Ja saako koulutuksessa muuten PT-pätevyyden ? Tosin itse asiantuntemushan tässäkin ammatissa merkkaa kyllä tuota rahalla maksettua lisenssiä enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ilmeisesti on kysyntää aiheesta liittyvästä päivityksestä :) Kirjoitan kunnon päivitys tästä :)

   Mutta juu, itse lähdin sinne siksi, että akateemikkona haluan oikeasti kunnon koulutus. Viikonloppukurssi ei ole ollut mulle vaihtoehto vaan haluan oikeasti perehtyä asioihin. Toki 1,5 v on lyhyt aika mutta huomattavasti pidemi kuin muutama viikonloppu. Koulutus on vasta alkanut, mutta on yllättänyt positiivisesti moneen otteeseen. Koulutuksesta saa pt-pätevyyden.

   Poista
 5. Sun muutos on aivan loistava! :D Voit olla todella todella todella (vielä kerran) TODELLA ylpeä itsestäsi! :)
  Meillä on kyllä loistavat valmentajat Fitfarmilla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi KIITOS Ilona!!! Olen kyllä todella kiitollinen siitä, että olen saanut näin ammattitaitoista valmennusta ja sitä kautta kehitystä :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.