Sidor

14.9.2014

Terveisä Rovaniemeltä ja kuntotsekki Treella

Moikka!
Olin  to-la Lapin urheiluopistolla, eka jakso fitness- ja ravintovalmentajakoulutuksesta. En ole aikaisemmin käynyt lapissa ja sinne on hieman matkaa Turusta joten kävi pari kertaa mielessä to illalla, että oliko tämä sittenkään niin hyvä idea. Koulutus kestää 11/2015 asti ja Rovaniemeen pitäisi lähteä kerran kuussa... Olihan se hyvä idea! Lapin urheiluopisto on urheilijan paratiisi :) Liikuntamahdollisuudet ovat huippulokkaa ja ilmapiiri kannustava. Opistolla on kolme salia, kaksi punttisalia ja yksi crossfitsali. Opiston ympäri on loistavat pururadat Rovaniemen luonnossa. Kävin testaamassa niitä kahtena aamuna.

Kun on muutama päivää poissa pitää ottaa muutama mini-grippussi mukaan...




Onneksi otin yöjuna makuupaikalla joten matka ei tuntunut niin pitkältä.




Aloitettiin liikuntalääketieteen ja liikuntafysiologian sekä biomekaniikan opinnoilla. Liikuntalääketiedettä väännetäänkin maaliskuuhun asti ja tenttejä tulee tiheään tahtiin. Olin onnistunut valitsemaan hyvät kesäkirjat koska suurin osa siitä mitä käytiin läpi olli tuttua kauraa fysiologian oppikirjasta. Toki tuli paljon uutta mutta oli huomattavasti helpompaa sisäistä asiat hyvällä pohjatiedolla. Takana on liki 30 tuntia luentoa. Pakko sanoa että koulutuksen sisältö, laajuus sekä luennoitsijat ylitti mun odotukset rajusti. Koultus on huomattavasti laajempi mikä olin odottanut ja luennoitsijat ovat huippuluokkaa. Lopputulos on liikunnan ammattitutkinto.

Testattiin Saran kanssa heti to aamulla yksi urheiluopiston saleista. Saatiin hyvä treeni aikaiseksi ja kivat domsit. Oli kiva vetää kaverin kanssa ja saada apua m.m. pakkotoistoihin :)







Treenin jälkeen maistuu ööö.... riisikakkuja ja tonnikalaa :D Olin varautunut siihen ettei ole ruuanlaittomahdollisuuksia joten... :D




Keskittymiskyky oli todella hyvä pe iltapäivällä, luento klo 9-20.30 :D




Aamupala ja huono nettiyhteys...



Kävin la vielä testaamassa opiston toinen sali. Kurkku tuntui hieman oudolta joten en kuitenkaan uskaltanut treenata vaan harjoittelin poseja ja venyttelin. Kerrankin fiksu tyttö :)









Niin juu, olin myös Tampereella keskiviikkona josta sitten lähdin Rovaniemeen. Kävin Jarilla heittämäss vaatteet nurkkaan, juttelemassa ja sain kolme uutta treeniohjelmaa. Yksi ohjelma per viikko. Onni on valmentaja jonka kanssa pystyy keskustelemaan kaikesta, myös vaikeista asioista. Mulla on viime aikoina ollut hieman liian paljon aikaa miettimään asioita, mikä toisaalta on hyvä asia. Välillä pitää pysähyä kyseenalaistamaan omat valinnat. Siitä on sitten hyvää valita toinen tie jos siltä tuntuu tai jatkaa samalla tiellä. Itse olen päättänyt osittain jatkaa samalla tiellä ja osittain ei. Ne asiat jotka saa minut onnelliseksi ja saavat enemmän huomiota jatkossa, moni muu asia saa olla. Kuten aikaisemmin kirjoitettu niin edessä on muutto Treelle treenien, salin ja valmentajan perään siitä huolimatta etten ole vielä löytänyt asuntoa Treelta tai työpaikkaa... :D Rohkeus palkitaan ja jollei uskalla vaihtaa kaistaa ei myöskään voi odottaa muutosta.

Olen tiimissä joka kasvaa hurjalla vauhdilla koko ajan. Tästä voidaan olla eri mieltä. Itsellä on ollut paljon erilaisia ajatuksia tästä. Minulle valmentajani tärkein ominaisuus on ammattitaito. Lisäksi kokemus, tietty auktoriteetti, kiinnostus työstä ja halu valmentaa on tärkeää. No, näiden lisäksi henkilökemia pitää synkata jollain tasolla, muuten voi olla aika hankala tehdä yhteistyötä. Luottamus ja kunnioitus ovat myös avainsanoja. Jollei nämä ole kunnossa puolin ja toisin niin on turhaa odottaa kehitystä. Lisäksi valmentajalla pitää olla aikaa valmentaa valmennettavansa. Itse voin vastata näihin kaikkiin: Kyllä [X] Ei [ ].

Olen ollut Jarin valmennuksessa liki kolme vuotta. Ollaan s-postitse yhteydessä viikottain, usein useampiki kerta. Saan AINA apua jos tarvitsen. Käyn Jaria moikkaamassa melko usein, noin joka neljäs viikko. Joskus useammin harvemmin harvemmin. En koe että olisi tarvetta näyttää kuntoa joka viikko, noin neljän viikon välein on hyvä. Lisäksi lähetän kuntokuvia enemmän ja vähemmän säännöllisesti Jarille joiden avulla sitten on helppo katsoa mitä ollaan saatu aikaiseksi ja mikä on toiminut ja mikä ei. Itse en koe että mun suhde valmentajaani on kärsinyt siitä, että tiimi on kasvanut. Valehtelisin jos sanoisin etten ole miettinyt sitä, mutta vastaus on aina sama. Päinvastoin ollaan puolin ja toisin opittu tuntemaan toisiamme paremmin vuosien varrella. Lisäksi pitää muistaa sen, että Fitfarmilla on useampi valmentajaa, eli valmentajien määrä kasvaa suhteessa valmennettavien määrän kasvuun. Toki hyvän valmentajan mittari ei ole miten paljon ollaan yhteydessä, ei todellakaan. Tämä on yksilölaji ja treenata pitää tehdä itse :) Pointtini on lähinä kumota väite siitä, ettei Fitfarmilla ole kuin netti- ja massavalmennuksia. Koska näin ei ainakaan ole mun tapauksessani.

Miksi tällainen avautuminen :D? No, kuten jo kirjoitin niin pitää välillä kyseenalaista omia valintoja ja miettiä jos haluaa pysyä samalla tiellä vai ei. Valmentajani suhteen tulen jatkossakin pysyä samalla tiellä, se päätös on jälleen kerran vahvistettu ja kunnolla :)

Hyvää su teille!

2 kommenttia:

  1. Kivaa tekstiä taas ja kovin mukavaa kun olet taas alkanut kirjoittaa enemmän. Seuraan kahta blogia, Sun ja Metallisydämen. Bloginne ovat kivoja, kiinnostavia, tsemppaavia, humoristisia ja mun näköisiä. Kiitos siitä :) Tsemppiä sulle reeneihin. Mulla alkaa kait dieetti kohta, voi sitä nälän määrää... APUA!!
    Yks juttu mua hämäsi, onko junassa noin kivan näköisiä lakanoita?? :D
    Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Annika ja ihanaa kuulla että mun tekstejä luetaan :)!! On todellakin kiva kirjoittaa enemmän taas!

      Kyllä sä ton dieetin handlaat :) Nälkä on vain tunne ja sen pystyy sivuuttamaan. Opit vaan nauttimaan siitä :)

      VR:llä on aika söpöt lakanat juu :) Suosittelen matkustamista makuupaikalla!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.