Sidor

23.2.2017

Ihminen on tehty liikkumaan :)

Moikka :)
Täällä menee hyvin! Olen ollut melko kiireinen fysioterapiaopintojen sekä valmennusasiakkaiden kanssa. Ja toki myös omien treenien kanssa :)

Meillä on melko intensiivinen kevät JAMK:ssa. Liikuntafysiologia, biomekaniikka, anatomia sekä motorinen kehitys ja kuntotestausta. Lukeminen on todella palkitsevaa koska oibvallan jatkuvasti uusia asioita. Eilen oivalsin sen, että "lonkankoukistajat" (musculus iliopsoas) koostuvat seuraavista kolmesta lihaksesta: iliacus, psoas major sekä psoas minor. Tajusin myös näiden insertiot, origot ja funktio :) Viime viikolla sain vastaava ahaa -elämys subscapulariksen ja intraspinatuksen kanssa sen suhteen miten ne kiinnittyvät subscapularis fossa scapulaan sekä infraspinatus fossa scapulaan :D Toinen hieno siisti oivaltaminen on ollut gamma ja alpha motoneuronien ero sekä toimintaa. Elämä on jatkuva oppimismatka :D!


Olen tällä viikolla myös innostunut Rammsteinista taas. Kuuntelin sitä aikoinaan ihan hulluna. Olen tällä viikolla kuunellut Rammsteinia, Modern Talkingia, Boney M sekä Shakiraa :D Voin kertoa, että noista saa hullun hyvän treenibuustin päälle :D Boom boom, rokki soimaan ja kroppa töihin :)!


Nyt on ollut niin liukasta ulkona, että päätin jättää aamulenkki väliin tänään. No, innostuin kuitenkin tekemään toiminnallinen ja supertehokas oma kehonpainotreeni himassa kun heräsin. Tykkään tehdä vastaavia kotitreenejä noin kerran viikossa. Niillä saa liikkuvuutta, hermotus paranee, lihaskunto ja varsinkin tukilihaksisto tykkää, lisäksi se on kivaa ja syke nousee :) 

Kävin myöhemmin iltapäivällä Tampellassa treenaamassa selkää ja haukkareita. Huomenna ajattelin mennä uimaan Pyynikin uimahalliin, kylmäaltaaseen ja saunaan. Muuten lepään treeneistä ja huollan kehoa sekä paukutan koulu- ja työhommia. Lauantaina on sitten kyykkypäivä :D Pitää hieman levätä ennen niin jaksaa paukkua kunnolla sitten.

Muistakaa että ihminen on tehty liikkumaan, ei pelkästään istumaan :) Nykyihminen passivoituu enemmän ja enemmän mikä myös näkyy valitettavan hyvin katukuvassa. Liikkukaa monipuolisesti. Salilla on hyvä käydä mutta välillä on hyvä tehdä myös muuta :) Monipuolinen liikunta palkitsee myös monipuolisesti. Ei ne lihakset palaa mihinkään jos välillä tekee hieman aerobista tai harrastaa muuta liikuntaa. Päinvastoin, kroppa kiittää ja saa enemmän irti salitreeneistä kun välillä antaa keholla muita ärsykkeitä.

Ja hei, haku keväällä alkaviin valmennuksiin on käynnissä. Nyt kannattaa olla rohkea ja ottaa yhteyttä niin päästään hommiin :) Kesä lähestyy hyvällä sykkeellä :) Jos haet valmentaja joka ottaa huomioon sinun erityistarpeitasi iästä ja kuunnosta riippumatta kannattaa olla nopea koska paikkoja on rajoitetusti. Haluan panostaa jokaiseen valmennettavaaan ja siksi pidän myös jengi melko pienenä. Minulta saa apua ravinnon, monipuolisen ja tavoitteellisen liikunnan kanssa :) dea@thundertrainingnutrition.com


KESÄÄÄ!!! Tulisi jo :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.