Sidor

22.11.2014

"Fitnessglamouria", kuntotsekki ja nyt menee hyvin :D

Hei :)

Hyvin kulkee. Kannatti pitää pakollinen "lepojakso" ja huilata kunnolla neljä päivä putkeen. Nyt treenit kulkee entistä kovemmalla teholla ja enkat paukkuu. Sain eilen "perusviikko" pulkkaan, eli vedin vain suoria sarjoja, vähän sarjoja ja suhteellisen lyhyitä sarjoja. Tällä viikolla käytän rohkeasti rautaa ja teen nimen mukaisesti aika lailla perustreeniä. Kuullostaa ehkä kevyeltä mutta voin sanoa että kun hermotus tomii hyvin ja uskaltaa haastaa itsensä hieman painojen suhteen niin olo on kuin rekan alle jääneenä :) 

Olin aivan sikafiilareissa viime viikon takareis- ja pakaratreenistä kun sain kaksi painorajaa rikottu. Leveässä prässissä meni 200kg:n raja rikki :D :D Toistoja tuli 12. Hakissa rikoin 100kg:n raja 8 toiston sarjoilla. Liikeradat olivat luonnollisesti maksimaalisen laajat ja tekniikka kontrolloitu sekä siisti. En mitenkään määrittele hyvän treenin sen mukaan, miten paljon rautaa saan liikuteltua. Kuten tiedätte, en ole voimannostaja vaan "kehonrakentaja" eli painojen määrä on todellakin toissijainen asia. Silti tuntuu sikahyvältä kun saa lisätä rautaa tekniinkasta tinkimättä. Minulle se kertoo nimittäin myös sen, että kehoni toimii hyvin, palaudun ja kehityn. Se on erittäin hyvä merkki :)

Tänään siirryin toiseen treeniohjelmaan. Tämä on hyvin erilainen verrattuna perusviikkoon. Teen sekä pitkiä 30 toiston sarjoja sekä raskaampia 6-10 toiston sarjoja. Käytössä on sekä supersarjoja että suoria sarjoja. Aloitin "kevyellä" reisitreenillä tänään. Voin kertoa että tärinä ja tuntuma oli melkoinen :) Ja hittolainen, lisää rautaa jokaiseen sarjaan edellisen kerran jälkeen. Jumalauta että on siistiä :D Itsensä haastaminen on parasta mitä tiedän, ja sitä saan todellakin tehdä näillä ohjelmilla. 

Tässä on hieman sitä fitnessglamouria kuvien muodossa. 








Minusta koko termi "fitnessglamour" on ironisin sana mikä tiedän. Jos joku uskoo, että kovaan kuntoon pääseminen sisältää kamalasti glamouria niin on valitettavasti kyllä väärässä. Itse olen harvemmin kovin nätin näköinen treenatessa, tai muutenkaan :D :D, eikä elämäni sisältää mitän glamouria. Tai se riippuu toki siitä miten määrittelee sana glamour. No, en myöskään ole kovassa kunnossa joten millä auktoriteetillä kirjoitan siitä :D Toisaalta, en näe itsen fitnessihmisenä. Minusta koko sana "fitness" on kamala. Tykkän yksinkertaisesti treenata ja syödä niin, että se tukee mun kehitystä. Jos se jonkun mielestä on fitnestä niin saa olla. Omasta näkökulmastani harrastan urheilua. Piste. Totuus on kuitenkin se, että jos haluaa kehittyä, saada lihaksia ja jonain päivänä olla kovassa kunnossa niin pitää myös olla valmis laittamaan itsensä likoon, tehdä töitä ihan helvetisti, venyttää mukavuusalueensa ja olla valmis tekemään tiettyjä priorisointeja. Hieman hullu pitää olla mutta lupaan sen, että kova työ palkitaan kyllä jossain vaiheessa. Valitettavan paljon näkee varsinkin nuoria naisia jotka panostavat enemmän fitneksen oheistuotteisiin, blingeihin ja peppuhousuihin eikä varsinaiseen ytimeen, eli treenaamiseen. No, itse myönnän kyllä olevani treeninarkkari sekä hyvässä että pahassa. Joskus tekisi hyvää mullekin löysäillä mutta mitäs sille voin että olen endorfiininarkkari ja rakastan tätä touhua :D Jokaisella on omat haasteensa ;)

Kävin muuten heittämässä vaatteet nurkkaan Jarin toimistolla torstaina. Perse on kiristynyt ja kunnon sain hyvää palautetta. Sain taas kuulla, että "Muutto Tampereelle on tehnyt sulle hyvää". Kyllä Jari on hyvinkin oikeassa siinä. Nyt asun oikeassa kaupungissa ja olen hyvinkin onnellinen. Mulla on kuulema tulossa viides treeniohjelma jossain vaiheessa, odotan kyllä sitä jo ihan into piukeena vaikka näillä nykyisillä riittää tekemistä :) Lähetän Jarille kuntokuvia joka toinen viikko ja niiden perusteella on tullut palautetta, että selkä on kehittynyt ja perse on pyöristynyt. Homma rullaa siis hyvällä sykkeellä eteenpäin. Kuten aikaismminkin todettu, niin onni on hyvä valmentaja jonka kanssa yhteistyö sujuu ja jonka kanssa pystyy kommunikoimaan. Mulla on ollut todella hyvä tuuri sen suhteen, että olen saanut itselleni hyvän valmentajan johon luotan 500%. Tie ei ole aina ollut suora mutta opettavainen ja antoisaa. Pian käynnistyy neljäs yhteistyövuosi ja tuskin se jää siihen :) Hyvä ei kannata vaihtaa pois.

Tällaista tällä kerralla. Tämä sekopää pitää lukea tenttiin, lukea hieman lisää ja kirjoittaa eri treeniohjelmia sekä perustella niitä liikuntalääketieteen kurssia varten. Rok rok :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.