Sidor

16.10.2017

Reeniä, reeniä ja reeniä :D :D

Heip :)
Olen ollut todella laiska kirjoittamaan blogia. Syy siihen on lähinä se, että elämäni on sen verran tylsä etten tiedä mistä kirjoittaisin :D Karu totuus. Ou jee. Joku viisas ihminen sanoi kerran että lähtökohtaisesti jokainen ihminen on epäkiinnostava. Jokaisesta ihmisestä voi myös tehdä kiinnostavan. Minulla ei ole tarvetta olla kiinnostava mutta ajatus siitä että suurin osa ihmisistä ovat yhtä tylsiä kuin minä tuntuu tietenkin hyvältä :D

Miten minulla sitten menee? Hyvin. Todella hyvin :D Treenaan monien mielestä ihan liian paljon. Omasta mielestäni on ihanaa kun saan treenata paljon :) Nautin siitä että viikoittainen treenipiirakka on monipuolinen ja runsas. Siihen mahtuu lihaskuntotreeniä puntilla, jotain räpellystä eri telineillä ja kehonpainolla Tamperen Sisun tiloissa Ikurin liikuntahallissa Jarkko Harjun ohjestuksella, aerobista harjoittelua Pyynikin portaissa, poluilla ja mäkissä, uintia satunnaisesti ja paljon kehonhuoltoa.

Puntilla treenaan tällä hetkellä 4-5 kertaa viikossa systeemillä "keep it simple" ja kaikki erikoistekniikat pois. Panostan laadukkaisiin perusliikkeisiin, hyviin tekniikkoihin sekä mahdollisimman yksinkertaisiin treeneihin. Olen treenanut läpi koko kropan kerran viikossa, jalkoja ja selkä tulee kahdesti. Keskivartaloa jossain muodossa jokaisen treenin yhteydessä. Tyypillinen jalkatreeni voi näyttää esim tältä:

- takakyykky
- etukyykky
- yhden jalan askelkyykky tangolla ja korokkeella / pistoolikyykky
- polven koukistus maaten

- pohjellenousu yhdellä jalalla

Tai tältä:

- taka-/etukyykky
- bulgarialainen kyykky levytangolla
- sjmv tangolla/kp/yhdellä jalalla/ ghr
- reiden ojennus

- pohkeet lisäpainolla polvet suorana ja polvet koukussa

Oma nyrkkisääntö jalkatreenien suhteen on se, että mukana pitää olla raskas kyykky, joku yhden jalan liike mikä haastaa tasapainoa ja joku eristävämpi liike.

Kun tekniikka on kunnossa ja ajatus on mukana treenissä pärjää aika maltillisella liikemäärällä :)

Olen pitänyt yksi varsinainen selkätreeni viikossa. Silloin ohjelmaan kuuluu pääasiassa raskaita perusliikkeitä:

- kulmasoutu levytrangolla, kässärillä tai T-kulmasoutu
- leunavetoja eri otteella ja leukapitoja
- maastaveto
- pull over
- ylätalja

Teen usein pari liikettä hauksille samaassa treenissä. Omat lempiliikket ovat niin mullistavia liikkeitä kuten hausikääntö levytangolla ja kässäreillä :D

Kakkostreeni selälle teen jonkun muun yläkroppatreenin lopussa ja silloin teen pari kevyempää liikettä kuten leuanvetoja, taljavetoja ym.Treenaan käytännössä olkapäitä joka päivä mutta puntilla vain kerran viikossa. Olkapäät joutuvat väkisin tekemään paljon töitä varsinkin kässäreissä mutta toki myös esim renkailla, hevosella ja nojapuilla. Näitä tulee tehtyä 4-6 kertaa viikossa :) Olen pitänyt olkapäiden punttitreeni simppelinä ja siihen kuuluu aina:

- 1-2 raskas punnerrusliike, usein arnolds press tai pystäri levytangolla
- vipunnostoja kässäreillä, taljalla tai levypainoilla sivulle, eteen ja taakse. Suosin yhden käden liikkeitä ja teen useimiten viparit yhdellä kädellä kerrallaan jolloin ajatus pysyy mukana parhaiten

Olen pitänyt ojentajat mukana olkapäiden yhteydessä. Siinä olen täysin rakastunut ja jumittunut dippeihin omalla painolla ja timattipunnerruksiin :D Lisäksi teen paljon ranskalaista punnerrusta jossain muodossa, kapea penkki ja push down jollain otteella. Liikkeitä ojentajille tulee 2-3 treeniä kohden.

En ole ikinä panostanut rintatreeneihin mutta silti tuntu siltä että se on osa-alue joka kehittyy todella hyvin. Rintatreenini on aina yhdistetty johonkin muuhun treeniin. Joskus se on kyykkytreenin jälkeen mutta useimiten kakkosselkätreenin kanssa. Peruskaava on yksi raskas punnerrusliike ja yksi eristävä liike. Treenaan rintaa penkkipunnerruksella levytangolla, kässäreillä, vinopenkissä ja tasapenkillä :) Lisäksi tykkään tehdä vipunnostot maaten kässäreillä tai ristikkäistaljaa eri kulmissa :)

Punttia tulee tosiaankin 4-5 kertaa vikkossa ja niiden kesto on normaalisti noin 1,5h johon mahtuu mukaan alkuverkat ja loppuverkat. Oma linja on nykyään salille sisään, tehokas treeni ja äkkiä ulos :D Jos treenaan kaverin kanssa menee väkisin enemmän aikaa mutta koska treenaan pääasiassa yksin siitä ei muodostu ongelma :)
Lempiliikkeitä keskivartalolle on ööööö… todella monta :D Sitä voi treenata ihan perusliikkeillä kuten vatasrutistuksilla, linkkuveitsellä, jaolkojen nostoilla, lankkupidoilla, voimapyörällä jne. Lisäksi keskivartaloo joutuu tekemään töitä ja vahvistuu varsinkin kovissa vedoissa ja kyykyissä kun osaa hengittää oikein ja pitää core tiukkana. Telinevoikassa keskivartalo joutuu koville ja vahvistuu kun osaa keskittyä sen aktivoimiseen treenin aikana. Monipuolisuus on myös tässä avainasana. Kun treeni on monipuolinen kehittyy myös monipuolisesti :)

Ajattelin aktivoitua blogin kanssa ja jatkossa jakaa teille kuulumisia minun varsin arkisesta ja treenitäytteisestä elämästäni :D

P.s. Muistakaa varata treeniaikoja. Nyt on hyvä aika hiota kyykkytekniikat kuntoon tai miksei antaa peruskunnolle tiukka potku pepulle :) Laita koodia dea@thundertrainingnutrition.com niin leivotaan  sinulle toimiva liikuntapiirakka ja ruokasuunnitelma ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.