Sidor

25.2.2017

Osaako nykyihminen mennä treenaamaan ilman suorittamista?

Olen viime aikoina pohtinut sitä, että liikkuuko nykyihminen vain ulkönäöllisistä syistä. Eli, treenaako ihminen siksi että haluaa olla tietyn näköinen ja haluaa hyvän näköinen ja sosiaalisesti hyväksyttävä kroppa? Liikunta on mielestäni mennyt ulkonäkökeskeisempään suuntaan. Osataanko enää treenata ja liikkua siksi että se on mukavaa ja hauskaa. Osaaako nykyihminen nauttia liikunnasta?



Kuva: Lauri Majamaa 2015





Lihaksuntoharjoittelulla ja ruokavaliolla saa treenatun näköinen kroppa, kiva peppu ja leveät hartiat. Toki kaikki motiivit ovat hyvä jotka saavat ihmiset liikkumaan. Oli syy sitten ulkonäkö vai jäätävä intohimo treenaamisen suhteen. Kunhan keho saa liikettä. Uskon kuitenkin että liikunnasta tulee pitkäaikaisempi kaveri ja antaa laajemmin iloa jos taustalla on myös muu motiivi kun ulkonäkö.


Kuva: Lauri Majamaa 2016



Itse olen aina ollut jonkun tasoinen treeninarkkari. En vaan osaa elää ilman liikuntaa :) Tulen hulluksi jos en pääse liikkumaan. Olen äärettömän kiitollinen siitä että olen terve ja pystyn liikkumaan ilman sen kummempia rajoitteita. Kiva ja treenattu kroppa tulee sitten kaupan päälle kun liikkuu. En siis liiku jotta saisin treenattu kroppa. Treenaan siksi että nautin siitä. Kisaminen ja kiva kroppa tulee sitten hieman bonuksena :D



Kuva: Lauri Majamaa 2016



Toinen asia mikä olen huomannut on se, että liikunta ja treenaaminen on mennyt suorittamiseksi. Treeni pitää lisätä liikkuvuutta, polttaa rasvaa, kasvattaa lihaksia jne. Ei voi mennä treenaamaan vain siksi että siitä tulee hyvä fiilis :) Uskallan väittää, että kyllä rasva palaa ja liikkuvuus lisääntyy kun vaan menee liikkumaan :) Oliko sitten liikuntamuoto tarkasti suunniteltu rasvanpoltto-/liikkuvuustreeni, hiihtolenkki perheen kanssa tai säbäpeli työporukan kanssa.

Moni suorittaa treenatessa. Katoaako silloin ilo hommasta jos treenaaminen on pelkästään suorittamista? Kiplaurheilu on asia erikseen ja siihen kuuluu tietty suorittaminen. Silti veikkaan, että kilpaurheilijat myös nauttivat hommasta  :)



Kuva: Tomi Rehell 2016

Toivoisin, että ihmiset ainakin joskus osaisivat lähteä liikkumaan vain siksi että se on hauskaa ja tulee hyvä fiilis. Itse ajattelin ainakin mennä pomppimaan trampoliinipuistoon ja kiipeilemään kiipeilykeskuskeen ihan vain siksi että haluan. En ole miettinyt sen tarkemmin miten se lisää kehonhallintaa, kordinaatiota, liikkuvuutta, keskivartalohallintaa jne :D Haluan päästä leikkimään  ja pomppimaan :D

Hyvä viikonloppua! Menkää ulos pulkkamäkeen, nyt on hyvä keli siihen :) ja rasva palaa varmasti ;) puhumattakaan keskivartalohallinnasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.