Sidor

21.1.2017

Vinkkejä "Beach 2017" -kunnon saavuttamiseen :)

Moikka :)!
Huh mikä viikko on takana :D Viikko on ollut treeni-, työ- ja opiskelutäytteinen. Vielä on yksi treeni tekemättä tällä viikolla, jalkojen kakkostreeni. Harkitsen vielä niiden treenaamista huomenna. Koivet kaipaavat kunnon lepoa tai kevennystä mutta toisaalta tekisi niin paljon mieli mennä treenaamaan niitä. 

Olen oppinut hermottamaan jalat ja varsinkin pakarat entistä paremmin ja se alkaa nyt tuntumaan. Kova kyykkyputki vaatii myös palauttavia jaksoja nja nyt voisi olla hyvä hetrki antaa koiville muutama ekstra päivä aikaa palautua kunnolla. Lepo on aliarvostettu asia, sitä laiminlyödään valitettavan usein. Lihas kasvaa levossa, ei treenatessa ;) Toki pitää myös treenata mutta varsinainen kehitys ei tapahdu treenin aikana, vaan sen jälkeen. Minulle ongelma ei ole mennä treenaamaan vaan malttaa olla treenaamatta. Onneksi olen iän myötä sekä kantapään kautta oppinut myös levon merkitys. Välillä joudun muistuttamaan itseni siitä :D Varsinkin naisurheilijoilla on vaikea levätä. Mahtaako olla tietynlainen tunnollisuus syynä. En tiedä mutta olen huomannut sen, että miehillä on paljon helpompaa höllätä treeneistä :D


Nyt on myös se aika jolloin moni jonka tammikuussa aloitti rankan treeniputken kohti "beach 2017" -kuntoa alkaa jättämään treenejä väliin ja höllätä liian tiukasta dieetistä. Paikat sattuu eikä tunnu olevan aika enää. Eikä tule tuloksiakaan ja motivaatio on kadoksissa. 

Muistakaa sen, että kova kunto ei tule hetkessä. Se vaatii kärsivällisyyttä, malttia ja pitkäjänteisyyttä. Se vaatii ruokaa, lepoa ja treeniä. Se vaatii myös sen, että liikunnasta tulee pitkäaikainen kaveri, ruokaa on riittävästi kuten myös lepoa. Siihen mahtuu mukaan herkkuja, sattumia ja irtiottoja. Kova kunto ei tarkoita sitä että pitäisi elää kanalla, jauheilla ja ilman hiilaria sekä treenata 100000 tuntia viikossa. Toi yhdistelmä johtaa muuten loppuun palaamiseen :D Se on ihan varma se. Valitettavan moni harrastaa kuitenkin sitä. Muistakaa myös syödä hiilaria sekä rasvaa ja levätä välillä ;) 
Olen huomannut sen, että monella on väärinkäsitys varsinkin levon ja treenin suhteesta sekä ravinnon makrojakaumasta. Kuten jo todettu niin kehitys tapahtuu levossa, eikä ylirasittuneena kannata treenata. Toki urheileva ihminen tarvitsee protskua, mutta myös rasvaa ja hiilaria. Näitä pitää olla oikeassa suhteessa jotta saadaan toivottuja tuloksia ja jotta jaksaa treenata.

On myös hyvää muistaa sen, että ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Miten treenattu keho voisi rakentaa hetkessä. Kun malttaa tehdä pohjatyö hyvin niin saa myös ehjä treeniputki ilman lokkaantumisia sekä jatkuva kehityskaari :) Maltti on valtti eikä oikotietä onneen ole. Ystäväni sanoi kerran osuvasti näin, viitaten kovaan kuntoon "mitään ei saa ilmaiseksi vaan pitää tehdä töitä". Näin se on :) Siksi kannattaa oppia nauttimaan matkasta kohti omia tavoitteita, muuten tulee pitkä matka.

Jos olet tehnyt lupaus olla kevyempi tai paremmassa kunnossa tulevaisuudessa. Usko siihen, jatka kohti tavoitetta. Ota välillä rennommin, muista nukkua ja älä stressaa :) Lisää treenien määrä progressiivisesti, jos on tarvetta lisätä. Tee mieluummin vähemmän ja laadukkaita treenejä kun paljon ja huonoja treenejä. Liiku monipuolisesti ja muista huoltaa kehoa. Muista myös syödä ravintorikasta ja monipuolista ruokaa useampi kerta päivässä ja huolehdi riittävästä veden saannista :)

Mutta kaikista tärkein on se, että menet liikkumaan, nautit liikunnasta, löydät liikuntamuoto josta sinä tykkäät ja teet siitä pitkäaikainen kaveri :) 


Hurjasti tsemmpiä jokaiselle! Nyt on pimeä ulkona mutta kun jaksaa mennä liikkumaan niin saa kummasti lisää energiaa ja jaksaa painaa läpi talven :) Linnut laulavat jo aamuisin ulkona :) Kesä on tulossa!! 

Ja hei, kaipaatko apua kehonhuollon suhteen? Onko lantio vinossa, vihlooko alaselkä tai onko ongelmia lonkkien kanssa? Suosittelen urheiluhieroja ja tuleva osteopaatti Samu Tuhkasaari. Olen saanut Samulta todella paljon apua näiden suhteen ja suosittelen hänet koko sydämellä myös sinulle :)! Samu ottaa vastaan Tampereella ja Hämeenlinnassa www.tuhkasaari.com. Tässä on todellinen ammattilainen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.